Брайтън със сериозна заявка на старта на Висшата лига, новаците на Острова се издъниха


Брайтън със сериозна заявка на старта на Висшата лига, новаците на Острова се издъниха
Снимка: Getty Images

1667 0

Английската Висша лига ни предостави общо 4 двубоя в съботния следобед, всичко от които стартираха в 17:00 (българско време). В тези сблъсъци паднаха общо 9 попадения и всеки един от тях бе специален по свое му.

Брайтън - Лутън

"Чайките" започнаха новата кампания на Острова с победа над новака Лутън. Соли Марч откри резултата, а Жоао Педро се разписа за пръв път в официален мач с фланелката на Брайтън от дузпа за 2:0. Лутън пък върна един гол, също от дузпа, дело на Карлтън Морис, а това бе и първото попадение за тима в историята на Висшата лига. Симон Адингра и Еван Фъргюсън пък се разписаха още за Брайтън, оформяйки крайното 4:1. След седмица Брайтън ще мери сили с Уулвс, а почива, тъй като мачът му е отложен. 

Борнемут - Уест Хям

Борнемут и Уест Хям не успяха да се победят на "Вайталити" в първия кръг от новия сезон на Острова. Резултатът завърши 1:1, като "чуковете" поведоха в 51' благодарени на Джаръд Боуен. Защитата на носителя на трофея от Лигата на конференциите обаче капитулира в 83', когато Доминик Соланке изравни и оформи крайния резултат. В следващия кръг "черешките" гостуват на Ливърпул, а "чуковете" приемат Челси.

Евертън - Фулъм

"Котиджърс" постигнаха минимален успех над "карамелите". Единственото попадение в мача бе отбелязано от Боби Де Кордова-Рийд в 73'. Домакините от "Гудисън парк" имаха своите шансове, но така и не успяха да ги материализират, а лондончани грабнаха трите точки срещу тима на Шон Дайш. След седмица "карамелите" гостуват на Астън Вила в Бирминагам, а "котиджърс" приемат Брентфорд.

Шефийлд Юнайтед - Кристъл Палас

Момчетата на Рой Ходжсън също се добраха до минимален успех като гост на новака от Шефийлд. Единственият гол бе реализиран от Одсън Едуард в 50', който се възползва от хубав пас на Джордан Аю. Шефийлд пък се превърна в третия и последен новак, който започна кампанията в елита със загуба. Кристъл Палас ще мери сили с Арсенал в следващия кръг, а "остриетата" гостуват на Нотингам Форест.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои са най-скъпите тийнейджъри във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички