Мохамед Салах дари над 1 милион евро на Египет в борбата с коронавируса


Мохамед Салах дари над 1 милион евро на Египет в борбата с коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

1678 0

Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах за пореден път показа, че е и много стойностен човек. Нападателят дари на родината си Египет внушителните 20 млн. египетски лири, които се равняват на около 1,17 млн. евро. Дарението е във връзка с борбата срещу разпространението на коронавируса в страната.

"Салах дари 20 милиона лири за борба срещу COVID-19. Това е акт на истински египтянин, превърнал се в един от най-големите символи на спорта в своята страна", написа бившият египетски министър на спорта Халед Абдулазиз в "Туитър".

До момента в Египет има регистрирани 196 заразени с вируса, но смъртни случаи няма. Салах и в миналото е помагал на своята страна, а тя му се отблагодарява с изключителна подкрепа. Известно е, че Салах е боготворен в африканската страна и е един от най-обичаните играчи в света.

Междувременно международната одиторска компания KPMG изчисли какви ще са загубите за топ 5 първенствата на Европа заради пандемията от коронавируса. Какво показват цифрите - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички