"Запали една цигара и се успокой": Кой и защо изрича тези думи към Юрген Клоп?


"Запали една цигара и се успокой": Кой и защо изрича тези думи към Юрген Клоп?
Снимка: Getty Images/Guliver

4436 0

Бившият физиотерапевт на Борусия Дортмунд Франк Золнер признава, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп понякога буквално откача, но винаги "има топките" да се извини на хората, които са го отнесли. Золнер служи на "жълто-черните" почти 20 години в периода 1992-2009 г., но сега работи във втородивизионния Бохум.

По време на престоя си в Борусия Золнер е имал досег до най-различни треньори и специалисти и определено има любопитни спомени, за които да разказва. Ето какво имаше да каже той за ексцентричния германец, който преди време собственоръчно си сложи прякора "Нормалния": "Той е специален човек. Има толкова много дни, в които си мислиш: "страхотен човек", но понякога си помисляш: "какъв егоцентрик!".

"Веднъж Якуб Блашчиковски ми се обади, връщайки се от националния отбор на Полша. Каза ми, че не може да тренира заради мускулен проблем, но все пак щеше да дойде на отборната среща. Преди срещата отидох при Клоп заедно с Куба (Блашчиковски) и му казах какво е положението. Тогава той откачи, може би защото научи за контузията едва тогава", спомня си физиотерапевтът.

"Желко Бувач (помощникът на Клоп) често се появяваше в такива моменти и казваше: "Клопо, запали една цигара сега и се успокой!" Той беше един от най-добрите помощник-треньори, с които съм работил. Но Клопо имаше топките да се извини, когато се е отнесъл към някого по този начин", подчертава Золнер.

Наскоро германецът изпусна нервите си и в лицето на съдия (видео и подробности вижте тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички