Елитният футбол в Европа губи до 4 млрд. евро заради коронавируса


Елитният футбол в Европа губи до 4 млрд. евро заради коронавируса
Снимка: Getty Images/Guliver

3477 0

Петте най-силни първенства в Европа губят до 4 млрд. евро заради пандемията от коронавируса. Това показват данни на международната одиторска компания KPMG, която изчисли загубите на клубовете от топ 5 първенствата на Стария континент.

Общият доход, от който са се лишили първенствата на Англия, Испания, Италия, Германия и Франция, е между 3,45 до 4 млрд. евро. Най-големи загуби ще претърпи Висшата лига - до 1,35 млрд. евро., като от тях 800 млн. идват от телевизионни излъчвания. Испанската Ла Лига е на второ място с предполагаеми загуби на стойност 600 млн. евро. Следват Серия А с 450 млн. евро, Бундеслигата с 400 млн. евро и Лига 1 - с 200 млн. евро.

Оценката на одиторската компания обаче е направена преди решението на УЕФА да отложи Евро 2020 за следващата година. Това означава, че има вероятност сезон 2019/2020 да се доиграе до 30 юни, а загубите могат да не са толкова критични.

През миналата седмица медиите в Испания съобщиха какви загуби се очакват за испанския футбол (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички