Манчестър Юнайтед проспа едно полувреме срещу Брентфорд, но се върна към победите (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед проспа едно полувреме срещу Брентфорд, но се върна към победите (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4431 0

Манчестър Юнайтед се завърна към победите и срази Брентфорд като гост в отложена среща от 17-ия кръг на Висшата лига с 3:1.

Въпреки лошото си първо полувреме, в което Давид де Хеа се превърна в герой за своя отбор, "червените дяволи" вдигнаха оборотите през втората част, а попаденията бяха дело на Еланга, Гринууд и Рашфорд. Тони пък вкара почетен гол пет минути преди края на редовното време.

Интересен момент беляза 70-ата минута, когато Ралф Рангник реши да замени Кристиано Роналдо, а португалецът определено не бе доволен от този факт!

Със спечелените три точки Юнайтед събра актив от 35 и се изравни на шестото място с Арсенал. Новакът в Елита на Англия Брентфорд пък остава на 14-о място с 23 пункта.

Домакините определено могат да съжаляват, че не реализираха гол през първото полувреме, когато владееха инициативата на терена!

Ето как се разви срещата:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с домакински натиск, който доведе до хвърляне на тъч в английски стил и последвал неточен удар от границата на наказателното поле. В 8-ата минута дебютиращият вратар на Брентфорд Льосл не се разбра със защитник за една висока топка и се стигна до разбъркване пред вратата, но в крайна сметка кълбото бе изчистено. 

В 13-ата минута груба грешка в защитата на Юнайтед позволи на Матиас Йенсен да излезе почти 'очи в очи' срещу вратаря, но Давид де Хеа блесна с чудесно спасяване с крак! Малко след това пък Сьорсенсен стреля опасно, но рикошет в крака на Телеш запази резултата непроменен.

В 22-ата минута Фред и Янсон си сблъскаха тежко главите при единоборство, а бранителят на домакините остана да лежи на тревата, но за щастие и двамата се разминаха без сериозни поражения. 180 секунди по-късно Диого Далот стреля от дистанция и топката премина опасно близо до горния ляв ъгъл на Льосл. 

Половин час след първия съдийски сигнал Брентфорд организира скоростна контраатака, която завърши с удар от около 7-8 метра на Йенсен, но Давид де Хеа за втори път показа чудесен рефлекс и отново изби топката с крак!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Вторите 45 минути започнаха с натиск на гостите, а удар на Роналдо от малък ъгъл бе блокиран. Малко след това португалецът стреля с глава, а топката описа голяма парабола и "кацна" на горната греда. Повторенията обаче показаха, че е имало засада при последния пас. Брентфорд веднага отговори с опасна контраатака, но Давид де Хеа отново отрази удара на Йенсен.

В 55-ата минута Манчестър Юнайтед откри резултата чрез Еланга, който овладя подаване на Фред от дълбочина и с глава прати топката във вратата на Льосл. В 63-ата минута "червените дяволи" покачиха на 2:0, а голмайсторът бе Мейсън Гринууд, който завърши контраатака, която бе започната от невероятен пас с гърди на Роналдо в центъра, на празна врата - асистенцията бе на Бруно Фернандеш.

В 70-ата минута Ралф Рангник извади от игра Роналдо и Гринууд и пусна на тяхно място Рашфорд и Магуайър. Португалецът определено не бе доволен от смяната си и захвърли якето си на скамейката. В 78-ата минута обаче Бруно Фернандеш изведе именно Рашфорд на стрелкова позиция по диагонал и той с много премерен удар вкара трети гол за Юнайтед.

В 85-ата минута Тони намали на 1:3, след като се оказа най-съобразителен при разбъркване пред вратата на Юнайтед.

Стартови състави:

Брентфорд (3-5-2): Льосл, Сьоренсен, Янсон, Пинок, Расмусен, Янелт, Ньоргард, Йенсен, Канос, Мбемо, Тони

Манчестър Юнайтед (4-2-3-1): Де Хеа, Далот, Линдельоф, Варан, Телеш, Мактоминей, Фред, Фернандеш, Гринууд, Еланга, Роналдо

Коя българска ТВ ще излъчи срещата - научете ТУК

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Домакините от Брентфорд са на 14-о място във временното класиране с актив от 23 точки. Тимът на Ралф Рангник е на седма позиция и е събрал актив от 32 пункта след 20 изиграни мача. 

В последния кръг на Острова Брентфорд отстъпи на Ливърпул на "Анфийлд" с 0:3, а "червените дяволи" завършиха 2:2 като гости на Стивън Джерард и Астън Вила. 

За последен път тези два отбора се срещнаха на 28 юли 2021 г. в приятелска среща, която беше част от предсезонната подготовка и завършиха 2:2!

Суперзвездата на Юнайтед Кристиано Роналдо най-вероятно ще се завърне в състава, след като пропусна последните две срещи заради контузия. Под въпрос е участието на Антони Марсиал в мача, който по-рано през седмицата бе обвинен от Ралф Рангник, че е отказал да играе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички