Огромна драма донесе трите точки на Тотнъм срещу Лестър


Огромна драма донесе трите точки на Тотнъм срещу Лестър
Снимка: Getty Images

4566 0

Отборът на Лестър изпусна победата над Тотнъм в отложен мач от 17-ия кръг от английския футболен елит. Това се случи, след като „лисиците“ водеха с 2:1 до последните секунди, но лондончани успяха не само да изравнят в края на срещата чрез влезлия на смяна Бергвайн, но и да стигнат до обрат 3:2 след ново попадение на нидерландеца!

Патсон Дака откри резултата в 24-ата минута на първото полувреме, в което Тотнъм създаде изключителен брой ситуации, на два пъти Лестър бе принуден да чисти от голлинията, а Хари Кейн нацели гредата, но все пак англичанинът изравни резултата с попадение седем преди края на първата част.

Второто полувреме гостите заиграха много по-смело, но така и не падаше втори гол във вратата на Каспер Шмайхел, дори напротив. След поредица от грешно взети решения в защита Лестър вкара втори гол в 76-ата чрез Джеймс Мадисън.

В края на срещата обаче Тотнъм се хвърли в атака и стигна до две попадения чрез Стивън Бергвайн! По този начин Лестър остана на 10-ото място с 25 точки, а Тотнъм излезе на пета позиция и вече има 36 пункта.

Ето как се разви срещата на "Кинг Пауър":

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лестър Сити тръгна по-настъпателно в срещата и в четвъртата отляво Дюсбъри-Хол центрира за Патсон Дака, а нападателят засече топката пред Танганга и Санчес, но не нацели вратата. В деветата минута Хари Кейн свърши страхотна работа самостоятелно в наказателното поле на "лисиците" и отправи диагонален удар с левия крак, ала топката бе изчистена от голлинията на Шмайхел след намесата на Вестергаард.

В 17-ата минута Лестър оцеля, след като Хари Уинкс вдигна топката от ъглов удар, а Хари Кейн с глава отправи силен удар, но право в напречната греда на датския страж на домакините. В 22-ата пък Шмайхел направи спасяване след удар на Лукас Моура. Секунди по-късно Санчес стерля с глава след центриране на Регилон отдясно, но прати топката встрани.

В 24-ата минута, противно на очакванията, Лестър октри резултата, след като наказа безобразие в защитата на "шпорите", който на няколко пъти не решиха да атакуват Адемола Луукман или Патсон Дака, а последният по диагонала прати топката в мрежата на Лорис.

Десетина преди края пък Хьойбьерг, след като наказа грешка от отбраната на Лестър чрез Люк Томас изчисти повторно от голлинията. В 38-ата минута обаче Тотнъм изравни, а точен бе голмайсторът Хари Кейн. Англичанинът финтира красиво Союнджу и с премерен изстрел прати топката в домакинската врата.

Две по-късно "шпорите" можеха да осъществят пълен обрат преди почивката, но Хари Кейн стреля много неточно, въпреки че бе на отлична позиция. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Тотнъм започна по-активно през втората част и на два пъти се видяха опасности пред вратата на Шмайхел, но на стража не му се наложи да прави намеси за гол.

В 56-ата минута Серхио Регилон проби отляво и върна към дъгата на наказателното поле за Мат Дохърти, чийто удар с левия крак премина встрани. След 59 минути игра Лестър изпусна страхотна възможност за попадение при контранападение, след като Давинсон Санчес изпусна човека си, а топката отиде вдясно за непокрития Джеймс Мадисън. Ударът на плеймейкъра обаче бе спасен от Лорис.

Противно на всякаква логика Лестър излезе повторно в резултата четвър час преди края. Джеймс Мадисън и Харви Барнс комбинираха пред наказателното поле, а отбраната на "шпорите" допуснаха отново серия от комични грешки, за да може Мадисън след доза късмет да вкара втори гол за "лисиците" - 2:1.

И когато Лестър вече се виждаше победител, Стивън Бергвайн бе на точното място в точния момент и вкара за 2:2 една отбита топка в 95-ата минута. 60 секунди след това се стигна и до пълен обрат, след като Хари Кейн намери нидерландеца на стрелкова позиция и той не се поколеба да стреля веднага и да промуши топката покрай Шмайхел за крайното 3:2.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

ЛЕСТЪР СИТИ: Шмайхел, Олбрайтън, Вестергаард, Союнджу, Томас, Чаудри, Тилеманс, Мадисън, Дюсбъри-Хол, Луукман, Дака

ТОТНЪМ ХОТСПЪР: Лорис – Санчес, Танганга, Дейвис, Регилон, Роял, Скип, Уинкс, Хойбьерг, Моура, Кейн

Вижте коефициентите за срещата ТУК

ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Тимът на Брендън Роджърс заема десетото място във временното класиране с актив от 25 точки (18 мача), докато този на Антонио Конте е на шеста позиция с 33 пункта (също 18 изиграни мача).

"Лисиците" играха за последно на 8 януари и разгромиха Уотфорд у дома си с 4:1 в среща от 1/32-финалите за ФА Къп. "Шпорите" пък отстъпиха на Челси с 0:1 в мач-реванш от 1/2-финалите за Купата на Лигата и с общ резултат 0:3 напуснаха надпреварата. 

За последно двата отбора се изправиха един срещу друг на 23 май 2021 г. в последния кръг от сезон 2020/21 и тогава Тотнъм взе победа с 4:2 на стадион "Кинг Пауър".

Най-големият отсъстващ в тима на Антонио Конте ще бъде Хюн-Мин Сон, който лекува травма, докато в този на Брендън Роджърс проблемите са много повече - Амарти, Кастан, Менди и Ндиди са с националните си отбори в Африка, а Варди, Еванс, Бертранд, Перейра и Фофана все още се възстановяват от различни по вид контузии. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички