Лондонско дерби и в Украйна - Арсенал и Тотнъм искат звезда на Шахтьор


Лондонско дерби и в Украйна - Арсенал и Тотнъм искат звезда на Шахтьор
Снимка: Getty Images

1444 0

Градският съперници в Лондон – Арсенал и Тотнъм, са в здрава битка за една от звездите на Шахтьор Донецк – Тете. След инвазията на Русия в Украйна от февруари насам, 22-годишният футболист се премести в Олимпик Лион под наем до края на сезона и прави сериозно впечатление с игрите си при „хлапетата“.

Тете има седем гола и осем асистенции в 24 мача за Лион, като е вкарал пет гола и е подал за други 3 в 13 мача от Лига 1.

По всяка вероятност Тете няма да остане на „Групама Арена“ през новия сезон, а с игрите си той е бил набелязан от лондонските клубове. Контрактът му с украинския тим пък изтича през декември 2023-а година, като по всичко личи, че той и там няма да продължи да играе поради военните проблеми в Украйна.

Според 90Мин, Тете иска да продължи кариерата си в един от големите европейски шампионати, а личното му желание е да играе в Англия. Младежкият национал на Бразилия е искан и от други клубове на Острова, но най-голям шанс за трансфер има в столицата на Великобритания.

Освен като крило, Тете може да играе и като плеймейкър, което ще разшири допълнително опциите пред Микел Артета в тази зона. В атакуващ план към този момент испанецът е лимитиран откъм възможности, след като Габриел Жезус ще липсва три месеца. А как Бербатов "стъпва" в големия футбол, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички