"Онази" Коледа на Острова, по време на която Бербатов смая Висшата лига (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


"Онази" Коледа на Острова, по време на която Бербатов смая Висшата лига (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

13893 0

Българската футболна легенда - Димитър Бербатов, се оттегли от терена с високо вдигната глава, след като на практика записа изумителна кариера, а сред нея блестят разнообразни трофеи и отличия при различните му периоди в топ клубове от Европа.

Роденият в Благоевград нападател e носител на общо 8 трофея от Англия, два от които са титлата на Висшата лига, а всички те са завоювани с екипа на Манчестър Юнайтед

Преди да стигне до "червените дяволи" обаче, Бербо записва страхотен период в столичния Тотнъм, за който изиграва 102 двубоя и се отчита с 46 гола и 29 асистенции.

Четири от попаденията остават в историята на Висшата лига, след като падат в рамките на само един двубой - незабравимото домакинство на Рединг, което "шпорите" печелят с 6:4 при огромна драма.

Двубоят се изиграва преди точно 16 години - на 29-и декември 2007 г. Тогава 36 178 привърженици на "Уайт Харт Лейн" посрещат любимците си и се надяват на успешен развой в коледния кръг на Висшата лига, но до успеха се стига след общо 10 попадения и 2 обрата в двубоя.

В Северен Лондон всичко започна още в седмата минута, когато Димитър Бербатов откри резултата след асистенция на Роби Кийн. Непретенциозният съперник обаче отговори подобаващо и след още толкова време намали чрез Сисе. 

Именно и асистентът на Бербо пропусна "златна" възможност в края на първата част, която на практика можеше да прати двубой в различен развой, но в крайна сметка се стигна до равенство 1:1 на полувремето.

След 45 минути нищо не предвещаваше, че двубоят ще влезе в историята на Висшата лига, след като втората част ще доведе до общо 8 нови попадения в двете врати. 

Голеадата започна 8 минути след началото на второто полувреме, когато Ингимарсон вкара за 1:2 и шокира столичните привърженици.

 В 63-тата минута дойде и второто попадение на Бербатов в мача, изработил сам попадението си и върнал надеждите за трите точки срещу напълно преодолимия съперник.

Тогава започна и размяната на голове между двата тима, от която първо се възползваха гостите - комбинация между Китсън и Шори, доведе до 2:3, а българският стрелец на Тотнъм изравни отново в 73-тата минута.

60 секунди обаче бяха нужни на Китсън, който съумя да се разпише за втори път в двубоя. В 76-тата минута дойде времето и за комбинация в "бяло" между Хъдълстоун и Малбранк, която на практика изтощи до краен предел Рединг.

До края на срещата Тотнъм удвои преднината си чрез Дефо и Бербатов, като по този начин достигна до крайното 6:4. С четирите си попадения в срещата - българинът бе оценен с оценка 9.41 от 10 и се превърна в "Играчът на мача".

Вижте ГАЛЕРИЯ от подвига на Димитър Бербатов по време на Тотнъм - Рединг!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички