Как Димитър Бербатов стъпва в големия футбол? Разказ на неговия бивш съотборник Емил Кременлиев


Как Димитър Бербатов стъпва в големия футбол? Разказ на неговия бивш съотборник Емил Кременлиев

5293 0

Легендата на ЦСКА и Левски - Емил Кременлиев, си припомни началото на кариерата на един от най-добрите български футболисти в историята Димитър Бербатов.

Пред "БЛИЦ" бившият защитник разкри, че път към големия футбол на бившия ас на Манчестър Юнайтед е дал легендарният Димитър Пенев, който тихомълком е взел нападателя в отбора.

Как стъпва в големия футбол Бербатов?

"Бербо го взехме напът за Гърция за една контрола. Автобусът спря в Благоевград. Пената откъде ги виждаше, откъде ги намираше тия младоци, не знам. Изведнъж се качва едно момче в рейса, даже не си беше завързал маратонките. Влезе в игра през второто полувреме и още тогава загатна за потенциала си. И аз си виках: "Гледай го този младеж как топката го иска. Все около него има напрежение и движение", спомни си Кременлиев, разказвайки за бързото адаптиране на бъдещия носител на "Златната обувка".

"После бързо влезе при нас. Приехме го, защото е талант. На Панчарево имаше две съблекални - в едната бяхме опитните, в другата младоците. Бербатов обаче бързо дойде при нас. Като виждаш, че е добър футболист, по-опитните го приемат. Той бързо влезе с шегите, с майтапите", допълни още той.

За знаменития пропуск на Бербатов, който реши титлата

На 13-и май 2000-ата година, "блестящият" Бербатов прави една от най-големите грешки в кариерата си. В мач срещу вечния съперник Левски той пропуска златна възможност. По-късно "сините" отбелязват и побеждават, което връчва титлата в ръцете им.

"Мачът за първенство на 13 май 2000 година. Тежко му беше на Бербатов. Никой не го укори. След мача отидохме няколко човека в Казичене в едно заведение. Нямахме настроение. Пихме по бира и това беше. Но тогава бяхме съкрушени не толкова от пропуска на Бербатов, а от пропуска на страничния съдия Иван Леков - отмени автогол, вдигайки засада. Нямаше ВАР, Мар и съдиите решаваха изхода на мачовете", каза Кременлиев, припомняйки си и катастрофалната загуба от Литекс с 0:8.

"Човек трябва да не е в ред или да няма представа от футбол, за да си помисли такова нещо - че онзи мач с Литекс е уреден. Значи така ще се унижа, че ще падна с цели 8 гола. Не с един или с два, а с осем. Това са такива глупости, че ми е смешно да ги коментирам.

Приказките идват от хора, които нямат грам представа от спорт и от футбол. Но нека търсят зрелище, нека. Те постоянно гледат да се хванат за нещо и да те унижат", завърши бившият бранител.

Ето как Бербатов подкрепи феновете у нас срещу управлението на БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички