По принуда: Арсенал с важно решение за зимния трансферен прозорец


По принуда: Арсенал с важно решение за зимния трансферен прозорец
Снимка: Getty Images

1099 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че контузията на нападателя Габриел Жезус ще принуди клуба да бъде „активен“ през януарския трансферен прозорец, за да бъде привлечен футболист, който да затвори дупката, която ще се отвори заради  отсъствието му. Бразилецът получи травма на коляното, докато бе ангажиран с националния отбор на „Селесао“ на Мондиала в Катар, а впоследствие се наложи и да се оперира.

След интервенцията не бе даден времеви диапазон за завръщането на Жезус, въпреки че е закупеният от Манчестър Сити през лятото нападател вероятно ще отсъства дълго време от терените.

Никога не давам дата. Казах, че не знаем. Ще отнеме известно време, това е сигурно. Той се подложи на операция, така че това говори само по себе си колко сериозна е контузията. Ние ще бъдем на пазара, винаги активни и ще преценим най-големите възможности, които стоят пред нас. Ще бъдем активни. „Активни“ означава, че винаги търсим варианти за подсилване на отбора. Този състав няма лукса да максимализира всеки трансферен прозорец и ние трябва да го направим, защото е важно“, заяви Артета преди подновяването на Висшата лига.

Арсенал е спряган с редица атакуващи футболисти, включително крилото на Шахтьор Донецк Михайло Мудрик, но Артета отказа да конкретизира с имена.

 „Искаме да намерим правилния профил, правилния играч и такъв, който наистина да повлияе на тима и да ни отведе на следващото ниво“, добави специалистът, чийто тим има пет точки аванс пред втория Манчестър Сити, където Артета бе асистент на мениджъра Пеп Гуардиола.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Спекулация или възможност: Микел Артета наследява Шави в Барселона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички