Ливърпул вдигна историческия трофей от Висшата лига! (ВИДЕО)


Ливърпул вдигна историческия трофей от Висшата лига! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2912 0

Футболният гранд Ливърпул бе официално коронясан като шампион на Англия. Мърсисайдци спечелиха своята 19-а шампионска титла на Острова след 30-годишна пауза.

Трофеят бе връчен на "червените" в последния им домакински мач за сезона - този срещу Челси, който бе спечелен от мърсисайдци след зрелищно 5:3 на "Анфийлд". Двубоят бе съпроводен със заря извън терена, но истинските празненства започнаха след последния съдийски сигнал.

Макар и пред празни трибуни и в отсъствието на верните си привърженици, играчите на Ливърпул се качиха в легендарната трибуна "Коп", за да получат медалите си и да вдигнат първия си трофей в историята на Висшата лига от нейното създаване през 1992 г.

Първи на сцената се качи Юрген Клоп, а медалите бяха раздавани от клубната легенда Кени Далглиш. След това се изредиха всички футболисти на "червените", за да се стигне до капитана Джордан Хендерсън. Полузащитникът е контузен и бе извън групата за мача с Челси, но именно той пръв получи трофея в ръцете си и го вдигна високо над главата си в запазената му марка.

"ЧЕРВЕНА" ЕУФОРИЯ ОБЗЕ АНГЛИЯ - ЛИВЪРПУЛ ОТНОВО ШАМПИОН (ГАЛЕРИЯ)

Ливърпул изигра изключително силен сезон, който им осигури недостижима преднина в класирането пред стария шампион Манчестър Сити. Това позволи на хората на Юрген Клоп да свалят напрежението и да допуснат няколко по-слаби двубоя, които пък ги лишиха от ценни рекорди и преминаването на заветната граница от 100 точки. 

Въпреки това след мача с Челси "червените" постигнаха няколко постижения, за които може да прочетете ТУК. А как Ливърпул ознаменува титлата, вижте в подпрания снимков и видео материал:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички