Лудо голово шоу на "Анфилд" беляза първата титла на Ливърпул от 30 години


Лудо голово шоу на "Анфилд" беляза първата титла на Ливърпул от 30 години
Снимка: Gulliver/GettyImages

5731 0

Отборът на Ливърпул победи Челси с 5:3 в един от най-запомнящите се мачове от началото на сезона във Висшата лига. Наби Кейта, Трент Александър-Арнолд, Жоржиньо Вайналдум, Роберто Фирмино и Алекс Окслейд-Чембърлейн бяха точни за шампионите. Оливие Жиру, Тами Ейбрахам и Кристиан Пулишич реализираха попаденията за тима на Франк Лампард.

Така мърсисайдци завършват кампанията на "Анфилд" с победа и вече имат 96 точки на върха във Висшата лига. Загубата означава, че Челси остава с 63 точки, но вече е на 4-то място във временното класиране заради по-лошата си голова разлика от Манчестър Юнайтед. А ето и всичко по-интересно от днешната среща:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 7-мата минута Челси достига до първото чисто голово положение в мача. Рийс Джеймс центрира в наказателното поле, където е Мейсън Маунт. Английският футболист отправя удар с глава, но е неточен. В 13-тата минута Мохамед Салах нахлува в наказателното поле на Челси и се сблъсква в тялото на Антонио Рюдигер. Реферът обаче е бемълвен.

Челси продължава да атакува по-усилено и в 16-тата минута Рийс Джеймс стреля отдалеч. И ето, че сякаш от нищото Ливърпул стига до гол. Наби Кейта нахлува от центъра и с невероятен бомбен удар разстрелва Кепа Арисабалага - 1:0!

В 31-вата минута Мохамед Салах нахлува в наказателното поле на Челси, но така и не може да намери свой съотборник в наказателното поле. Минута по-късно Мейсън Маунт е изведен зад отбраната на Ливърпул и вкарва топката в мрежата на Алисон. При повторението обаче се вижда, че той е бил в положение на засада.

В 35-тата минута Ливърпул стига до нов гол. Садио Мане е препънат от Матео Ковачич, а съдията отсъжда свободен удар. Зад топката застава Трент Александър-Арнолд, който реализира от свободен удар срещу Челси за втори път този сезон - 2:0!

В 42-рата минута преднината на Ливърпул вече става класическа. След центриране от ъглов удар се получава разбъркване, при което Мохамед Салах насочва топката към Джорджиньо Вайналдум, който с бомбен удар прави резултата - 3:0!

В края на първата част головото шоу на "Анфилд" продължава. Вилиян е оставен сам в наказателното поле на Ливърпул, при което бразилецът стреля, но Алисон отразява удара му. При добавката обаче Оливие Жиру е точен и намалява на 3:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

В 49-тата минута Мохамед Салах прави хубаво двойно подаване с Роберто Фирмино. Египтянинът излиза сам срещу Кепа, но е неточен в завършващия удар.

В 55-тата минута головото шоу на "Анфилд" продължава. Трент Александър-Арнолд центрира по отличен начин към Роберто Фирмино, който с глава вкарва топката за 4-ти път в мрежата на Кепа Арисабалага - 4:1!

В 62-рата минута Челси връща един гол. Влезлият като резерва Кристиан Пулишич намира друга от резервите на Лампард Тами Ейбрахам, който е точен за 4:2!

Малко след това Пулишич получава нов страхотен шанс да вкара, но е неточен. В 73-тата минута интригата в срещата се връща. Калъм Хъдсън-Одой намира Кристиан Пулишич в наказателното поле на Ливърпул и американецът хладнокръвно бележи за 4:3!

В 83-тата минута мърсисайдци отново бележат във вратата на Кепа. Влезлият като резерва Алекс Олекслейд-Чембърлейн получава чудесен пас от фланга и прави резултата 5:3!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомез, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино
Челси: Кепа, Рюдигер, Зума, Аспиликуета, Алонсо, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Вилиан, Маунт, Жиру

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомез, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Кейта, Вайналдум, Мане, Салах, Фирмино

Челси: Кепа, Рюдигер, Зума, Аспиликуета, Алонсо, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Вилиан, Маунт, Жиру

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДВУБОЯ ОТ ВИСШАТА ЛИГА МЕЖДУ ЛИВЪРПУЛ И ЧЕЛСИ?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Формата на Ливърпул след подновяването на сезона във Висшата лига определено е далеч от тази, която мърсисайдци демонстрираха преди това през кампанията. Разбира се, вече спечелената титла вероятно играе своята огромна роля. В последните 5 мача момчетата на Юрген Клоп са записали 2 победи, 2 загуби и 1 равенство.

Това дава надежди на Челси, който води ожесточена битка за топ 4 и класиране в груповата фаза на Шампионска лига през следващия сезон. Евентуална победа днес на "Анфийлд" ще гарантира именно това на играчите на Франк Лампард, които имат 2 поражения и 3 победи в последните 5 двубоя във Висшата лига, като в тях не влиза победата в полуфиналите от ФА Къп над Манчестър Юнайтед с 3:1 преди дни, която им гарантира участие във финала срещу Арсенал.

Въпреки че Ливърпул няма за какво да се състезава, това е последният двубой на тима от кампания у дома, като освен това титлата отново ще бъде отпразнувана, така че определено мърсисайдци ще искат да го сторят с победа, още повече, че съперникът е изключително сериозен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички