Ливърпул постави нови рекорди във Висшата лига с победата си над Челси


Ливърпул постави нови рекорди във Висшата лига с победата си над Челси
Снимка: Gulliver/GettyImages

1640 0

Освен, че получи титлата във Висшата лига след 30-годишно чакане тази вечер, отборът на Ливърпул пренаписа историята на постиженията в елита на Англия. Днешната победа с 5:3 над Челси означава, че тимът на Юрген Клоп подобри или изравни още рекорди от историята на Премиър лийг.

Днешният успех бе 18-ти за сезона на „Анфилд“ за тима на Ливърпул, като единственият тим, който шампионите не успяха да победят като домакин, бе Бърнли. По този начин те изравняват рекорда за най-много домакински победи в рамките на един сезон във Висшата лига. Освен това отборът на Юрген Клоп остана непобеден на собствения си стадион за първенство в рамките на последните три сезона. Ако потърсим кой е последният тим, победил Ливърпул на „Анфилд“ в елита на Англия, трябва да се върнем чак до 23-ти април 2017-та година, когато Кристъл Палас спечели с 2:1. Ако мърсисайдци спечелят срещу Нюкасъл в последния кръг, те ще изравнят рекорда за най-много победи във Висшата лига в рамките на един сезон – 32.

Тази вечер бе по-специална и за някои от играчите на Юрген Клоп. Роберто Фирмино отбеляза първия си гол на „Анфилд“ във Висшата лига от 20 мача насам, като прекъсна суша от 1591 минути, в които не се бе разписвал у дома. Трент Александър-Арнолд пък записа 13-тата си асистенция за сезона в Премиър лийг, счупвайки собствения си рекорд за най-много асистенции, направени от бранител в рамките на един сезон. Десният бек, както и съотборникът му Анди Робъртсън пък изпревариха Стиг Инге Бьорнебай като защитниците с най-много асистенции във Висшата лига за тима на Ливърпул.

А ето какво каза Юрген Клоп по повод специалната за Ливърпул вечер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички