Клоп обяви дали ще се правят гръмки трансфери в Ливърпул и се обърна към феновете


Клоп обяви дали ще се правят гръмки трансфери в Ливърпул и се обърна към феновете
Снимка: Getty Images/Guliver

2059 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова привържениците на клуба да отпразнуват по домовете си вдигането на титлата в двубоя срещу Челси тази сряда. Момчетата на германския специалист си гарантираха предсрочно първа титла в историята на Висшата лига и първа от 30 години насам, когато оставаха седем кръга до края на първенството, и ще получат така бленувания трофей на специален подиум, изграден на трибуна Коп на „Анфийлд“.

„Не искаме да казваме, че е напълно грешно, но не е правилно. Не можем да оправдаем едно погрешно нещо с друго. Първият шанс, който ни се отдаде, ще направим купон, но само когато това е подходящо. Това е предизвикателство, но сме се изправяли и пред по-големи в този клуб. Останете по домовете със семействата си“, апелира той към феновете на „червените“. Опонентът в сряда Челси вече похарчи немалко средства на трансферния пазар за привличането на атакуващите футболисти Хаким Зиеш и Тимо Вернер, а Франк Лампард ще се опита да отправи предизвикателство към титлата през следващия сезон.

Но Клоп каза, че няма да използва липсата на клубна активност на трансферния пазар като извинение, ако отборът не защити титлата си догодина. „Щастлив съм на 100% с тима, с който разполагам. Бях тук миналата година, когато хората искаха от нас да подпишем с него и него. Не че не искаме да го направим, опитваме се да вземем правилните решения, и тогава коронавирусът дойде. Ситуацията се промени и не беше за добро. Купуваме, ако имаме финансите за това и нуждата от попълнения. Ако едно от тези неща не е налице, няма да привличаме нови играчи и ще продължим със същия състав. И няма да го използваме като извинение“, завърши Клоп. А ето как Юрген Клоп коментира отмяната на наказанието на Манчестър Сити да не играе в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички