Ливърпул ще зарадва Клоп с негов любимец от Барселона


Ливърпул ще зарадва Клоп с негов любимец от Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

23635 0

След трансферите на Тиаго Алкантара и Диого Жота Ливърпул се насочва към още едно звездно име в световния футбол - Усман Дембеле, твърдят медиите в Испания. Нападателят на Барселона, за когото не е тайна, че е любимец на Юрген Клоп, е пред трансфер на "Анфийлд" под наем за един сезон.

Според информациите, Ливърпул прави всичко възможно да убеди каталунците да пуснат нападателя под наем, но на "Камп Ноу" предпочитат да го продадат. Именно поради тази причина е по-вероятно трансферът да пропадне, освен ако Ливърпул не реши да го привлече за постоянно.

Усман Дембеле акостира в Каталуния през 2017 година, но непрестанни контузии му попречиха да разгърне пълния си потенциал. За интерес от страна на Ливърпул към Дембеле се заговори и в началото на годината, като тогава се говореше за трансферна сума от порядъка на 90 млн. паунда (подробности тук).

След кризата от коронавируса обаче трансферният пазар се срина, а в момента специализираният сайт Transfermarkt оценява Дембеле на едва 56 млн. евро - за сравнение французинът бе привлечен за 125 млн. евро. 

В същото време се появиха информации, че след трансфера на Диого Жота Уулвърхямптън е поискал от Ливърпул да им отстъпи един от ценните им футболисти в офанзивен план (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички