Официално: Ливърпул обяви третото си и най-скъпо ново попълнение


Официално: Ливърпул обяви третото си и най-скъпо ново попълнение
Снимка: Getty Images/Guliver

4080 0

Английският шампион Ливърпул официално обяви привличането на Диого Жота от състава на Уулвърхамптън. Това е третото и най-скъпо лятно попълнение в редиците на мърсисайдци, които са устремени към защита на трофея във Висшата лига.

Според информациите, 23-годишният португалец преминава на "Анфийлд" срещу 40 милиона лири, като сумата може да се повиши до 45 млн. под формата на бонуси. Нападателят игра три сезона при "вълците", а в миналото се е подвизавал с екипите на Порто и Атлетико Мадрид, но при испанците няма изиграни мачове.

Жота ще носи фланелката с номер 20, като най-вероятно той ще бъде резерва на атакуващото трио на Ливърпул. Мнозина останаха изненадани от привличането на нападателя, особено от високата цена, за която се твърди, че е преминал в Мърсисайд.

В началото на летния трансферен прозорец Ливърпул привлече младия краен бранител Костас Цимикас. Само преди ден пък "червените" обявиха привличането и на Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен. Какви бяха първите думи на Тиаго след трансфера - четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички