Ливърпул се прицели в звезда на Барселона


Ливърпул се прицели в звезда на Барселона
Снимка: Getty Images/Gulliver

4854 0

Световният клубен шампион Ливърпул проявява апетити към нападателя на Барселона Усман Дембеле, твърди авторитетното испанско издание Mundo Deportivo. Наставникът на "червените" Юрген Клоп е твърдо решен да привлече класен нападател, за да увеличи конкуренцията в атаката, където Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино са неизменни титуляри.

Юрген Клоп винаги се е възхищавал на таланта на младия нападател, който в последно време е преследван от контузии. Според испанското издание на "Камп Ноу" са готови да се разделят с футболиста именно заради честите му контузии, като смятат да го продадат още през това лято.

В момента "блаугранас" се намират във финансова криза, предизвикана от пандемията от коронавируса. През следващия месец каталунците ще трябва да продадат свои футболисти на обща стойност 70 млн. евро, за да балансират отчетите си, а това лесно може да се осъществи с продажбата на Дембеле.

За интерес от страна на Ливърпул към Дембеле се заговори и в началото на годината, като тогава се говореше за трансферна сума от порядъка на 90 млн. паунда (подробности тук). След кризата от коронавируса обаче трансферният пазар се срина, а в момента специализираният сайт Transfermarkt оценява Дембеле на едва 56 млн. евро - за сравнение французинът бе привлечен за 125 млн. евро. 

Желание да привлече Дембеле има и от щаба на Ювентус. Съвсем наскоро източници в Италия разкриха, че Кристиано Роналдо може да се раздели с "бианконерите" още през това лято (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички