Барселона готви съкращения и намаляване на бюджета заради кризата в клуба


Барселона готви съкращения и намаляване на бюджета заради кризата в клуба
Снимка: Getty Images/Guliver

1499 0

Испанският колос Барселона планира спешно преструктуриране на клуба заради финансовите загуби, настъпили след кризата от коронавируса. Американският спортен канал ESPN съобщава, че каталунците ще съкратят половината от своите скаути, а освен това ще се намали бюджета на отбора за новия сезон.

В скаутския отдел има 40 служители, като се очаква между 15 и 20 да запазят работата си. Повечето от тях имат договори до края на юни и няма да им бъдат предложени нови. Някои от тях получават големи заплати, докато други са на временна заетост и взимат по 600 евро на месец.

Повечето от скаутите са в отпуска от март, когато Ла Лига бе спряна. Те продължиха да получават пълните си заплати, докато играчите приеха намаление със 70 процента и изразиха желание да компенсират за загубите на служителите на клуба. Според ESPN клубът може да поиска от играчите да намалят заплатите си и за следващия сезон, като очакванията са бюджетът да бъде намален с 200 милиона.

Ръководството на Барселона ще трябва да продаде свои футболисти за около 70 милиона евро до края на юни, за да балансира отчетите си. Свежи пари в касата на каталунците могат да влязат и от евентуален трансфер на играещия под наем в Байерн Мюнхен Филипе Коутиньо. По последни информации гранд от Висшата лига вече преговаря за трансфера на бразилеца (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички