Ливърпул обърна Астън Вила на Стивън Джерард и продължава да мечтае за куадрупъл


Ливърпул обърна Астън Вила на Стивън Джерард и продължава да мечтае за куадрупъл
Снимка: Getty Images

4105 0

Ливърпул постигна труден обрат с 2:1 като гост на Астън Вила в отложен мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Успехът на „Вила Парк“ съхрани надеждите на „мърсисайдци“ да се преборят с Манчестър Сити за шампионската титла и да продължат да мечтаят за безпрецедентен куадрупъл.

Скъпоценните три точки за хората на Юрген Клоп донесоха Жоел Матип и Садио Мане. Бирмингамци откриха резултата чрез Дъглас Луис. Изненадващо звездата на гостите Мохамед Салах остана на резервната скамейка и се появи на терена 20 минути преди края.

Домакините нанесоха шокиращ удар още в 4-ата минута с гола на Луис. Радостта на хората на легендата на Ливърпул Стивън Джерард обаче не продължи дълго. Само две минути по-късно Жоел Матип изравни. В средата на второто полувреме гостите стигнаха и до пълния обрат след гол с глава на Садио Мане.

Любопитното е, че реферът Джонатан Мос не показа нито един жълт картон в мача. 

Така Ливърпул се изравни по точки с Манчестър Сити на върха. И двата тима имат по 86 точки, но „гражданите“ са с мач по-малко и с по-добри показатели - голова разлика. Астън Вила остава 11-ти с 43 точки.  

 ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха доста по-агресивно мача. Още в 3-ата минута на Алисон му се наложи да проявява класа след удар от точката на дузпата от Оливър Уоткинс.

Само 60 секунди по-късно обаче топката се озова в мрежата на гостите - 1:0. Дъглас Луис матира с Алисон с добавка, след като бразилският страж първоначално спаси удара му с глава.

Ливърпул обаче отговори светкавично. Жоел Матип изравни още в 6-ата минута. Той се разписа отблизо за 1:1 след карамбол в пеналта на бирмингамци при центриране от фаул.

Двубоят продължи двуостро. И двата тима не спираха да атакуват. В 19-ата минута Мане с глава едва не доведе нещата до пълен обрат.

Вратарят на гостите Алисон за малко да подари втори гол за домакините. Фабиньо върна топката към бразилския страж, който обаче подари топката на Уоткинс, но той не успя да я задържи за късмет на „мърсисайдци“. Последва изстрел и на Дани Ингс с глава, преминал на сантиметри над гредата.

След половин час игра се наложи Фабиньо да бъде сменен. На негово място се появи Джордан Хендерсън.

В 32-ата минута Мане прати топката в мрежата на бирмингамци. Попадението обаче беше отменено заради засада на Луис Диас.

Само 120 секунди по-късно Наби Кейта направи фрапантен пропуск. Той получи топката на 8 метра от голлинията, но не успя да шутира.

В 43-ата минута Емилиано Мартинес улови удар от дъгата на пеналта, отправен от Къртис Джоунс.

До почивката пред вратата на домакините продължи да ври и кипи. Хората на Юрген Клоп стигнаха само до два корнера, но не успяха да реализират нов гол.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул започна по-настъпателно след почивката. В 48-ата минута Алекандър Арнолд би от фаул, но не успя да порази целта.

Александър – Арнолд пробва нов шут от пряк свободен удар в 57-ата минута. Изстрелът му профуча покрай лявата греда.

В 65-ата минута по-добрата игра на гостите след антракта се увенча с успех. Домакините сгрешиха, след което Луис Диас центрира отляво, а непокритият Садио Мане с глава матира Мартинес и направи пълен обрат за 1:2.

Дани Ингс в 68-ата минута се озова сам срещу Алисон, но не успя да го преодолее.

В 71-ата минута не терена не появи и Мохамед Салах, който замени Диас. Само 60 секунди по-късно той се озова на добра позиция в пеналта, но вратарят го изпревари.

В 75-ата минута Мати Кеш изби току пред голлинията  слаб удар на Мане.

Дани Ингс направи нов пропуск пред вратата на Алисон в 83-ата минута. Бразилският страж обаче отрази изстреля му от малък ъгъл.

120 секунди по-късно той все пак матира Алисон. Той излезе зад гърба на защитата и прати топката в мрежата, но се оказа, че е бил в засада.

 

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Мингс, Дин, МакГин, Накамба, Дуглас Луис, Коутиньо, Ингс, Уоткинс

Ливърпул: Алисон, Алексанър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Фабиньо, Кейта, Джоунс, Диас, Жота, Мане

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Ливърпул се изправя днес срещу тима на Астън Вила в отложен мач от 33-ия кръг на Висшата лига. Три кръга преди края на сезона "червените" изостават на три точки от лидера Манчестър Сити и само могат да се надяват, че "небесносините" ще допуснат грешка, за да се стигне до обрат на върха в подреждането.

В последния си мач Ливърпул не успя да победи Тотнъм след равенство 1:1 на "Анфийлд", с което драстично намали шансовете си за така бленувания куадрупъл. Сега хората на Юрген Клоп се изправят срещу отбора, воден от легендата на "червените" Стивън Джерард.

Джерард вече се изправи веднъж срещу Ливърпул като мениджър на Вила - през декември, когато загуби на "Анфийлд" с минималното 0:1. Какви са коефициентите за днешния двубой между Астън Вила и Ливърпул, вижте в линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички