Джерард показа уважение към Ливърпул, но смята, че Вила има шансове


Джерард показа уважение към Ливърпул, но смята, че Вила има шансове
Снимка: Getty Images

1328 0

Мениджърът на Астън Вила - Стивън Джерард, говори на пресконференция преди предстоящия мач с родния му Ливърпул.

Бившият халф на мърсисайдци изрази за пореден път уважението си към треньорите на бившия му отбор, но смята, че бирмингамци имат добри шансове в този мач. Предвид позицията ни през ноември, това ще бъде задоволителен край на сезона", заяви Джерард.

"Първата ми задача бе да изведа отбора на място, безопасно далеч от зоната на изпадащите. Сега, при четири мача до края на сезона, Вила има реална възможност да завърши сезона в топ 10. Това е положително развитие, тъй като този клуб не е бил в горната половина на таблицата цяло десетилетие. Подобно постижение ще ни даде стабилна основа за лятната подготовка".

Джерард, който израсна в Ливърпул и прекара почти цялата си кариера на "Анфийлд", счита отбора на Юрген Клоп за един от най-добрите в света.

"Определено това е отбор от най-висока класа. Наясно сме с предизвикателството, пред което сме изправени. И преди съм говорил колко много уважавам настоящото треньорско ръководство в Ливърпул. В подобна ситуация или изпитваш страх, или се залавяш за работа. Мисля си, че ще имаме добри шансове в този двубой", каза още той.

Джерард потвърди, че халфът Джейкъб Рамзи ще пропусне мача заради контузия в слабините: "Титулярният състав ще наподобява много този, който използвахме срещу Бърнли".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички