Липсата на Олимпиада означава, че Салах ще бъде на линия за старта на новия сезон


Липсата на Олимпиада означава, че Салах ще бъде на линия за старта на новия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

2891 0

Отлагането на Олимпиадата в Токио е добра новина за тима на Ливърпул, тъй като звездата на тима Мохамед Салах ще бъде на разположение на Юрген Клоп за началото на новия сезон. Летните олимпийски игри трябваше да се проведат между 24-ти юли и 9-ти август настоящата година, но бяха отложени за следващата заради пандемията от коронавирус.

Селекционерът на тима на Египет под 23-годишна възраст Шавки Гариб искаше да вземе Салах в тима си за Летните олимпийски игри. През изминалия уикенд се появиха информации, че игрите в Токио могат да се проведат през следващата пролет, което би означавало, че египтянинът няма да е на разположение на Ливърпул през най-важната част от сезона. В понеделник обаче бе потвърдено, че Олимпиадата ще бъде през лятото на 2021-ва година. Това означава, че ако Салах бъде повикан, той ще изпусне само подготовката за сезон 2021/22, въпреки че футболният календар може да бъде променен заради пандемията от коронавирус.

Вчера президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви, че се надява, че с организационния комитет на Токио 2020, японското правителство и всички замесени в организацията на Олимпиадата ще се справят с това неочаквано предизвикателство. А ето какво каза капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън за подготовката на тима по време на пандемия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички