Гюндоган: Няма да имам проблеми, ако дадат титлата на Ливърпул


Гюндоган: Няма да имам проблеми, ако дадат титлата на Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

1875 0

Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган сподели, че няма проблеми с това, Ливърпул да получи титлата във Висшата лига за настоящия сезон, ако кампанията не се доиграе. Мърсисайдци водят с 25 точки в класирането в Премиър лийг и бяха на път да спечелят първата си титла в Англия от 30 години насам преди шампионата да бъде прекъснат заради пандемията от коронавирус.

Някои експерти заявиха, че според тях сезонът трябва да бъде анулиран, докато други смятат, че срещите трябва да се доиграят през лятото. Илкай Гюндоган сподели своето мнение по темата пред ‘ZDF’. „Смятам, че Ливърпул трябва да получат титлата в Англия, дори и ако сезонът не се доиграе. Трябва да бъдеш спортсмен.“ Той бе запитан и дали топ играчите в Англия трябва да жертват заплатите си, за да помогнат на по-малките отбори в страната. „Разбира се, смятам, че това е правилно. Отборите от долните дивизии няма да се оправят толкова лесно.“

29-годишният полузащитник коментира и възможността срещите в Англия да бъдат доиграни пред празни трибуни. „Честно казано не си представям такова нещо. Не знам колко реалистично е това“, каза Гюндоган. От УЕФА заявиха, че приоритетът е клубните първенства да бъдат завършени и поради тази причина отложиха Евро 2020 с една година.

 А ето по какъв начин Гюндоган помогна на засегнати от коронавируса в Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички