Легендарни играчи на Манчестър Юнайтед и Арсенал попаднаха в Залата на славата


Легендарни играчи на Манчестър Юнайтед и Арсенал попаднаха в Залата на славата
Снимка: Getty Images

1451 0

Легендарните играчи на Манчестър Юнайтед и Арсенал Уейн Рууни и Патрик Виейра станаха поредните играчи, които бяха приети в Залата на славата във футбола на Острова. Бившият английския национал е вторият най-резултатен играч в историята на Висшата лига, създадена през 1992 г., за всички времена с 208 гола за Манчестър Юнайтед, с който спечели пет титли.

В Залата на славата се признават и отбелязват изключителните умения и талант на хората, които са били част от Висшата лига от нейното създаване през 1992 г. насам. Това е най-високото индивидуално отличие, присъждано на играчи от първенството.

Виейра триумфира три пъти във Висшата лига през 11-те си сезона в Арсенал и беше капитан на отбора "Непобедимите", който завоюва титлата през 2003/04 г. , когато не загуби нито един мач. Рууни и Виейра са деветият и десетият играч, които ще бъдат приети в Залата на славата, заедно с Алън Шиърър, Тиери Хенри, Ерик Кантона, Рой Кийн, Франк Лампард, Денис Бергкамп, Стивън Джерард и Дейвид Бекъм.

В момента Уейн Руни е мениджър на Дарби Каунти, който се подвизава във второто ниво на английския футбол и се бори за своето оцеляване, а Патрик Виейра е начело на отбора от Висшата лига Кристъл Палас. А как се е отнасял Сър Алекс Фъргюсън към легенда на "червените дяволи"

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички