Как и защо Фъргюсън крещи на едно дете, което впоследствие става легенда на Юнайтед


Как и защо Фъргюсън крещи на едно дете, което впоследствие става легенда на Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

6350 0

Сър Алекс Фъргюсън е безспорно най-емблематичната фигура в историята на Манчестър Юнайтед. Феновете на "червените дяволи" свързват името му с най-силния период на любимия си клуб. Със своите темперамент, отдаденост и умения, шотландският специалист сякаш попадна на точното място в точния момент. Освен с успехите си сър Алекс е познат и с непримиримия си дух и със своите откровеност, честност и директен подход. 

Дарън Флетчър е възпитаник на Фъргюсън, който прекара цели 13 години на "Олд Трафод", оставяйки незаличима следа в клуба. Още в юношеските си години Флечър срещна темперамента на бъдещия си треньор, който му вдига скандал поради намеренията на футболиста да напусне Юнайтед. Специалистът забелязва таланта на 15-годишния тогава халф и иска незабавно да подсигури правата му. Флетчър обаче отказва да реши веднага, което подготвя фитила на треньора за запалване. 

"Почти подписах с Нюкасъл Юнайтед. Бях в клуба от 12-годишен, а тогава Нюкасъл бе вторият най-голям отбор в Англия. Всеки ми казваше да погледна великите играчи в халфовата линия на Манчестър Юнайтед. Твърдяха, че никога няма да успея да пробия измежду тях, а и Нюкасъл е по-близо до вкъщи. Наистина обичах клуба, но и сър Алекс тогава бе близо да го напусне", коментира халфът. 

Тези новини бързо се разпространяват и стигат до "Олд Трафорд". От тях САФ не остава очарован и решава да вземе нещата в свои ръце.

"Една вечер той се обади по телефона, сестра ми вдигна и каза: "Ето, Дарън, за теб е". Бях едва на 15, тъкмо прохождащ във футбола, а той беснееше срещу мен по телефона. Майка ми го взе, изслуша няколко секунди и отвърна на шефа никога повече да не ми говори по този начин, след което хлопна телефона. 

След 1 минута отново се чу звънене, отново беше той. "Наистина съжаляваме, г-жо Флетчър, но наистина харесваме сина Ви, хващам следващия полет за Единбург". Майка ми огледа къщата, мислейки си как не е подредила и измила, и заяви: "Не, няма, те ще дойдат при теб". 

Да си призная, баща ми дълбоко в себе си знаеше, че оставането в Манчестър е най-доброто за мен. Сър Алекс го направи такова. Най-доброто решение в живота ми бе да остана. Треньорът изигра много важна роля в кариерата ми".

"Той беше до мен във всяка крачка от пътя, който извървях. Той ми даде дебюта в големия футбол, а през контузиите се грижеше за мен като за малко дете", завърши Флетчър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички