Лампард защити Тимо Вернер: Всеки нападател има трудни моменти


Лампард защити Тимо Вернер: Всеки нападател има трудни моменти
Снимка: Getty Images/Guliver

897 0

Мениджърът на Челси Франк Лампард подкрепи Тимо Вернер, като заяви, че вярва, че нападателят ще отбележи „много голове“ за клуба, независимо от затрудненията в последно време. След като реализира пет гола в четири мача през октомври и ноември, германският национал е вече девет двубоя без попадение за „сините“ и пропусна няколко изгодни възможности при победата над Уест Хям в понеделник.

Докато показателите му от осем гола и шест асистенции в 21 мача във всички турнири през този сезон не трябва да бъдат подценявани, той все още не е достигнал върховата форма от миналия сезон, когато 34-те му гола за РБ Лайпциг му спечелиха трансфер на „Стамфорд Бридж“ за сумата от 45 млн. паунда.

Но Лампард, който обикновено използва Вернер на крилото след идването му, не изглежда притеснен, казвайки: "Говоря непрекъснато с него – не усещам разочарование. Като нападател искаш да бележиш редовно, както го е правил преди в кариерата си.

Но същевременно, всеки нападател има моменти, когато топката просто не влиза във вратата. Положителното е, че той получава шансове в мачове, като показва скоростта си. Той получава възможности и ще вкара много голове за нас."

Следващата възможност на Вернер да се разпише ще дойде в лондонското дерби с Арсенал в събота. Лампард очаква най-добрата версия на съперника, който изпитва затруднения в последно време и се намира на четири точки от зоната на изпадащите.

„Не искам да говоря за проблемите им – те са просто добър отбор с добър мениджър. Резултатите им в последно време не са най-добрите, но виждате сами колко непостоянни резултати има през този сезон. Не мисля за формата им, а за качеството в техния състав – те определено притежават такова.

Когато играеш в дерби, формата ти не е важна. Трябва да очакваме най-добрата версия на Арсенал, а те разполагат с много добър състав и много добри играчи. Добре трениран, ротации в тима, много заплахи в атакуващ план – това очаквам. Така че трябва да се подготвим за това“, завърши Лампард, който добави, че Бен Чилуел и Рийс Джеймс са под въпрос за визитата на „Емиратс“.

Тимо Вернер: Във Висшата лига е по-трудно, отколкото си мислех

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички