Ливърпул ще трябва да пропътува в пъти повече мили от своите преки конкуренти по Коледа


Ливърпул ще трябва да пропътува в пъти повече мили от своите преки конкуренти по Коледа
Снимка: Getty Images/Guliver

3039 0

Английският шампион Ливърпул ще трябва да пропътува повече от 800 мили за предстоящите си три мача около Коледа и Нова година. На "Боксинг дей" мърсисайдци ще имат привилегията да са домакини на Уест Бромич, но след това предстоят гостувания на Нюкасъл и Саутхямптън.

"Червените" ще пропътуват близо 820 мили за двете си визити. За сравнение: тимът на Челси, който е сред фаворитите за титлата, ще трябва да измине едва 20 мили в трите си двубоя, тъй като гостуват единствено на Арсенал в северен Лондон, а след това имат домакинства на Астън Вила и Манчестър Сити.

"Сините" на практика са най-пощаденият отбор откъм пътувания по празниците. След тях се нареждат Евертън със 159 мили, Манчестър Юнайтед - 218, Тотнъм - 268. Следват Арсенал с 398 мили, Манчестър Сити - 479 и Лестър - 666. Временен лидер в класирането е Ливърпул с 31 пункта, следван от Лестър - 27, и Манчестър Юнайтед с 26 точки, но и с мач по-малко.

Междувременно се появиха информации, че Ливърпул е пожелал една от големите трансферни цели на Манчестър Юнайтед (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички