Франк Лампард похвали Оливие Жиру след страхотното представяне в Шампионска лига


Франк Лампард похвали Оливие Жиру след страхотното представяне в Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1585 0

Мениджърът на Челси Франк Лампард похвали представянето на „надеждния“ Оливие Жиру, след като французинът отбеляза всичките четири гола при успеха над Севиля с 4:0 в Шампионска лига.

Резултатът гарантира на лондончани първото място в група Е, като играчите на Лампард си бяха осигурили класиране за осминафиналите след победата над Рен миналата седмица. Жиру получи титулярно място на „Рамон Санчес Писхуан“, след като намери мрежата срещу Рен и отплати гласуваното от Лампард доверие, вкарвайки перфектен хеттрик, последван от реализирана дузпа с левия крак.

„Четири гола на това ниво и качеството на попаденията…индивидуалните аспекти от Оливие и отборните аспекти през първото полувреме, от начало до край тимът игра страхотно. Това бе едно невероятно индивидуално представяне от Оливие. Щастлив съм от него и отбора. През първото полувреме имаше трудни моменти, но ние се справихме“.

34-годишният французин изпитваше затруднения с получаването на игрови минути за Челси през този сезон, което доведе до спекулации относно неговото бъдеще в клуба предвид наближаването на януарския трансферен прозорец. Четирите гола на Жиру срещу Севиля означават, че той има вече повече голове от Зинедин Зидан в Шампионска лига, и Лампард отбеляза надеждността на нападателя.

„Оливие е надежден. Не само за нас, но и за националния отбор – той е наравно с френски легенди. Това е страхотно постижение (б.р; Зидан), но се интересувам повече от това, което той върши на терена. Няма съотборник, който да е по-щастлив за друг, отколкото за Жиру“, завърши Лампард.

Междувременно бъдещето на Зидан начело на Реал Мадрид отново е поставено под въпрос, след като "белите" се издъниха срещу Шахтьор. Ето и кой е основният фаворит за "наследник" на Зидан в Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички