"Чуковете" затрудниха Челси, но Ейбрахам потуши съпротивата им


"Чуковете" затрудниха Челси, но Ейбрахам потуши съпротивата им
Снимка: Guliver/GettyImages

1048 0

Челси спря серията си от 2 поредни поражения в английската Висша лига, след като възпитаниците на Франк Лампард стигнаха до триумф с 3:0 в лондонското дерби срещу Уест Хям в последен мач от 14-ия кръг на шампионата. 

Началото на мача беше в полза на "чуковете", които дори стигнаха първи до гол. В 7' Деклан Райс успя да се разпише, но попадението му беше отменено заради засада. Това се случи малко след като Бен Чиуел беше сменен принудително заради контузия. В 10' Мейсън Маунт прати отлично центриране от корнер, което Тиаго Силва засече и реализира за 1:0 в полза на "сините". 

До края на полувремето Уест Хям имаше много ситуации в своя полза, като сериозни пропуски направиха Кресуел и Алер, докато още едно попадение, този път на Боуен, беше отменено заради нарушение - 1:0 до почивката. 

След почивката "чуковете" продължиха да натискат своя опонент и почти 30 минути успяха да владеят повече и топката, и да стигат по-лесно до положения. Това обаче не доведе до гол, докато "сините" изчакаха своя момент и нанесоха удара си късно в мача. 

В 78' отлична акция на Тимо Вернер завърши с подаване към Ейбрахам и гол за Челси. Две минути по-късно отново централният нападател бе в прегръдките на съотборниците си и фиксира крайното 3:0. 

Благодарение на триумфа си, Челси се настани отново в топ 4 с актив от 25 точки - равен брой с Тотнъм, който доскоро беше лидер, но влезе в серия от 2 поредни загуби. Ливърпул е лидер с 31 пункта, следван от Лестър (27), Манчестър  Юнайтед (26) и Евертън също с 26 точки. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички