Хари Магуайър отвя всички професионални футболисти по един показател


Хари Магуайър отвя всички професионални футболисти по един показател
Снимка: Getty Images/Guliver

1139 0

Една от поредните статистики показва доста любопитен факт, а именно, че Хари Магуайър е изиграл повече минути от всеки друг професионален футболист в света през 2020 г. - в това число се включват и вратарите.

Капитанът на Манчестър Юнайтед е бил на терена общо 4745 минути - което е малко над 79 часа - тази година до 17 декември, според статистиката на CIES Football Observatory.

Той оставя назад в класирането  защитника на Ман Сити Рубен Диас, капитана на Барселона Лионел Меси и съотборника си Бруно Фернандеш, които съставят четворката от полеви играчи. Магуайър също е играл пет минути повече от вратаря №1 в списъка, който е Марсело Ломба от бразилския клуб Интернационал.

Цифрите около последователността на Магуайър са изумителни: той не е пропуснал нито минута футбол от Висшата лига за Юнайтед, откакто премина от Лестър Сити за 80 милиона паунда през лятото на 2019 година.

Вторият в списъка от полеви играчи е защитникът на Сити Диас, който беше титуляр за Бенфика преди трансфера му за 64 милиона паунда през лятото - въпреки това той все още е на 401 минути зад Магуайър. Меси е трети в списъка с 4293 минути, а Бруно Фернандеш, който подписа в Юнайтед в средата на януари от Спортинг Лисабон, е четвърти с 4,164 минути.

А как Манчестър Юнайтед и до ден днешен измъчва футболна легенда поне 3-4 пъти на седмица?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички