Кристиано Роналдо обяви чие поведение в Манчестър Юнайтед одобрява най-много и назова проблема на новите поколения


Кристиано Роналдо обяви чие поведение в Манчестър Юнайтед одобрява най-много и назова проблема на новите поколения
Снимка: Getty Images

2196 0

В интервюто си пред Пиърс Морган, Кристиано Роналдо бе попитан кой е футболистът на Манчестър Юнайтед, чието поведение адмирира най-много, а той назова Диого Далот и спомена имената на Лисандро Мартинес и Каземиро:

"Това е труден въпрос, защото мога да говоря само за това, което виждам с очите си. Ако ме питате какво виждам в Манчестър Юнайтед, вероятно мога да спомена Далот. Диого Далот е пример за всички - той е много млад, но е много, много голям професионалист. Нямам никакво съмнение, че го очаква дълголетие във футбола, защото е млад, умен, интелигентен и голям професионалист", заяви CR7 по адрес на 23-годишния десен бек и допълни:

"Има още няколко, но точно като него... трудно е да се каже. Може би Лисандро Мартинес и Каземиро, въпреки че той вече е на 30 години".

Роналдо бе запитан и каква е разликата между сегашните футболисти и тези, които е срещал в ранните години от своята кариера:

"Техният глад за успехи! Те просто живеят в различна ера... манталитетът им не е същият, защото не са страдали. Не им пука особено. И не визирам само Манчестър Юнайтед, а всички отбори, от всички първенства. Но, не можем да ги обвиняваме, защото това е част от живота - новите технологии разсейват новото поколение от по-важните неща, а това не ме изненадва".

"В същото време това е малко жалко, защото ако имаш най-добрите примери преди очите си и не се опитваш да копираш това, което правят... Странно е! Спомням си когато бях на 18, 19, 20 години, винаги гледах най-добрите играчи - Рууд ван Нистелрой, Рио Фърдинанд, Рой Кийн и Райън Гигс. Точно затова имам успех - грижа се за тялото си, за психиката си, защото гледах тези футболисти и се учех от тях", разказа Кристиано и добави още:

"Не съм от хората, които обичат да дават съвети. Предпочитам да бъде пример. Всяка сутрин тренирам и правя едни и същи неща. Вероятно съм първият, който пристига и последният, който си тръгва. Тези детайли говорят сами за себе си. Но сегашното поколение - те слушат едно нещо и след две минути вече са го забравили и започват да правят това, което сами смятат, че е най-доброто за тях. Точно затова казвам, че обичам да водя чрез пример. Някои ме следват, но повечето от тях - не. Не им пука".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - А бяха братя... Как Уейн Рууни "изяде с парцалите" играч, застрашил кариерата на Кристиано Роналдо (ВИДЕО)

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички