Кристиано Роналдо бил на косъм да се откаже от футбола завинаги поради системен тормоз


Кристиано Роналдо бил на косъм да се откаже от футбола завинаги поради системен тормоз
Снимка: Getty Images

2712 0

Надали някой може да си представи как би изглеждал футбола в днешно време без една от световните легенди - Кристиано Роналдо. Наскоро стана ясно, че португалецът е бил на косъм да се откаже от мечтата си да стане футболист като юноша на Спортинг Лисабон.

Разклатеният и млад Роналдо

В новата книга на Джошуа Робинсън и Джонатан Клег - "Меси срещу Роналдо, ерата, която промени футбола", се споменава как португалецът е бил системно тормозен от своите съотборници в академията на Спортинг Лисабон.

В четивото се споменава как съотборниците на Кристиано постоянно му са се подигравали за странния акцент от Мадейра (където Кристиано израства), а самият Роналдо си е позволявал да замеря преподавателите си със столове, защото си е мислил, че и те се "бъзикат" с него.

Това по никакъв начин не се е отразило добре на социализацията на Кристиано, който плакал цели нощи, искайки да се върне обратно у дома. Отговорникът в академията на Спортинг дори го заплашил, че ще бъде изключен, ако не престане с драматизациите си.

Изграждането на желязна психика

В края на краищата Роналдо успява да остави това зад гърба си и отговаря с представянията си на терена. Останалото е история... Португалецът се превърна в един от най-добрите футболисти, които са се подвизавали на планетата Земя, защитавали цветовете на едни от най-големите европейски грандове, и това е факт, който никой не може да му отнеме.

Междувременно ето как елитен български рефер си навлече гнева на Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички