Момчето, което шокира тима на Арсенал: "Мислех, че ще стане по-добър от Роналдо Феномена"


Момчето, което шокира тима на Арсенал: "Мислех, че ще стане по-добър от Роналдо Феномена"
Снимка: Guliver/GettyImages

1529 0

Не много футболисти получават честта да бъдат оприличавани или сравнявани с един от най-великите голмайстори в историята на футбола - бразилецът Роналдо. 

Не такъв е обаче случаят с бившия френски нападател, играл за редица европейски грандове като ПСЖ, Арсенал, Реал Мадрид, Ливърпул, Манчестър Сити и Челси, а именно - Никола Анелка.

Бившият футболист на Арсенал - Пол Мърсън си спомни за момента, в който 17-годишният Никола Анелка е пристигнал в Северен Лондон и е предизвикал фурор на тренировките на "топчиите".

"Играх с едно дете, което дойде в Англия и определено мислех, че ще стане по-добър от Роналдо Феномена - и това беше Анелка. Когато дойде при нас той направи за посмешище Тони Адамс и Стийв Болд в защита, беше адски техничен и притежаваше завидна скорост", заяви британецът.

"Няма да забравя и момента, в който имахме едно много интересно занимание на тренировките. Тренера изсипваше топка и ние бяхме длъжни да отбележим от дистанция, някъде от 18 или 20 метра. Анелка не пропусна нито веднъж, той бе специален", добави още Мърсън.

Анелка наистина съумява да създаде фурор на Острова с пристигането си. В 90 мача с екипа на Арсенал той успява да отбележи 28 пъти. Според мнозина обаче неговият темперамент и високо самочувствие му изиграват лоша шега и го преследват през цялата му кариера.

Французинът обаче завинаги ще остане в историята като един от най-добрите централни нападатели, които футболният свят е виждал. Той може да се похвали с 667 мача в цветущата си кариера на професионално ниво, в които е отбелязал 209 гола. 

Анелка сложи край на кариерата си през 2015 година като последно се подвизаваше за индийския ФК Мумбай Сити. В момента той изпълнява ролята на директор за аматьорския клуб във Франция - Хйерес.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Арсенал със сериозен интерес към звезда на Рен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички