Клоп съчувства на Гуардиола за изхвърлянето на Манчестър Сити от Шампионска лига


Клоп съчувства на Гуардиола за изхвърлянето на Манчестър Сити от Шампионска лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

16916 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази своето съчувствие към Хосеп Гуардиола и неговите футболисти във връзка с наказанието на УЕФА, което изхвърли "гражданите" от евротурнирите за следващите два сезона. Немският специалист, че е бил изненадан, когато е разбрал за новината.

"Беше шок. Това, което прави Манчестър Сити на терена, е изключително. Наистина изпитвам съчувствие към тях - Пеп и играчите му - но това е положението. Те могат да обжалват, така че ще видим. Очевидно е, че ситуацията е сериозна", сподели Клоп след изстраданата победа на "червените" над Норич.

Както вече е известно, Манчестър Сити бе наказан с лишаване на право на участие в евротурнири през сезон 2020/21 и 2021/22. Причината, е че ръководството на Сити е злоупотребило с информацията (фалшификации), която са подавали към футболната централа в периода 2012-2016 г. Споменава се за "сериозни нарушения", които в крайна сметка са довели до острото решение да бъдат глобени и изхвърлени от евротурнирите за два сезона.

Междувременно британското издание Independent съобщи, че наказанието на Манчестър Сити може да доведе до загуба на точки във Висшата лига и дори до изхвърлянето им от елита на Англия и пращането им в четвъртото ниво на английския футбол (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички