Юрген Клоп ще напира за звезда от Бундеслигата през лятото


Юрген Клоп ще напира за звезда от Бундеслигата през лятото
Снимка: Getty Images/Guliver

4550 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп има желание да привлече в редиците си нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер. Немският национал беше свързван с трансфер на „Анфилд“ миналото лято, но подписа нов договор с настоящия си клуб до 2023-та година. Голаджията обаче има освобождаваща клауза на стойност 60 милиона евро, която може да бъде активирана от тима на Ливърпул.

23-годишният Вернер има 25 гола в 30 мача във всички турнири за РБ Лайпциг през този сезон, включително и 20 гола в Бундеслигата, където е на второ място в реализаторската ранглиста зад голмайстора на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, който има 22. Журналистът Кристиан Фалк от немския „Билд“ споделя, че играчът е имал желание да се присъедини към Байерн, но в момента Вернер е по-склонен на трансфер в Ливърпул. Мърсисайдци имат история с играчи, които са се състезавали за клубовете, които са собственост на Ред Бул. През януари те закупиха Такуми Минамино от Ред Бул Залцбург, а друг от нападателите в тима Садио Мане също игра за австрийския клуб. Наби Кейта пък прекара две години с Вернер в РБ Лайпциг.

В момента атаката на 6-кратните европейски клубни шампиони е водена от Роберто Фирмино, но Вернер би допринесъл с доста по-различни качества в атака, ако дойде на „Анфилд“. А ето какво каза самият Вернер по адрес на Висшата лига в последно време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички