Кошмар за Манчестър Сити: Изхвърлиха отбора от Шампионска лига


Кошмар за Манчестър Сити: Изхвърлиха отбора от Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

237648 0

Английският шампион Манчестър Сити няма да участва в Шампионска лига през следващите два сезона и бе глобен с 30 милиона евро. Това реши УЕФА, след като футболната централа определи, че "гражданите" са ги подвели и нарушили правилата за финансов феърплей.

"Небесносините" няма да могат да участват в европейски турнири под егидата на УЕФА (Шампионска лига и Лига Европа) през сезон 2020/21 и 2021/22. "Гражданите" все пак ще могат да продължат участието си в тазгодишното издание на турнира, където ще играят с Реал Мадрид на 1/8-финалите.

От доклада на УЕФА става ясно, че ръководството на Сити е злоупотребило с информацията (фалшификации), която са подавали към футболната централа в периода 2012-2016 г. Споменава се за "сериозни нарушения", които в крайна сметка са довели до острото решение да бъдат глобени и изхвърлени от евротурнирите за два сезона.

Междувременно Манчестър Сити публикува своята позиция, в която заявяват, че "са разочаровани, но не и изненадани" от решението на УЕФА. От щаба на "гражданите" ще обжалват решението в Спортния арбитражен съд в Лозана. 

Цялото разследване на УЕФА започна след разкрития на немското издание Spiegel, което в края на 2018-а съобщи как "небесносините" са опитали да заобиколят правилата за финансов феърплей (подробности може да си припомните в този материал).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички