Нова заплаха: Сити може да загуби точки в първенството заради бана на УЕФА


Нова заплаха: Сити може да загуби точки в първенството заради бана на УЕФА
Снимка: Getty Images/Guliver

2188 0

Нови тъмни облаци засенчиха небето над английския шампион Манчестър Сити, след като стана ясно, че клубът е наказан с изхвърляне от Шампионска лига за два сезона. Причина за наказанието са неверни данни, подадени към УЕФА във връзка със спазването на финансовия ферплей. "Гражданите" няма да играят нито в турнира на богатите, нито дори в Лига Европа през сезони 2020/21 и 2021/22. Сега стана ясно, че съществува опасност на тима да му бъдат отнети точки във Висшата лига заради провинението, информира "The Independent".

Причината за това е наказанието им за "сериозни нарушения" на финансовия феърплей представлява също и нарушение на правилата на английското първенство. Неверните данни Сити е подавал за периода 2012-2016 година. Според изданието, източници от високо ниво казват, че ще принудят ръководството на Висшата лига да действа за собственото си лицензиране, което се отнася до правилата на УЕФА за финансов феърплей. Всеки клуб трябва да предостави истинна информация, за да получи лиценз за Висшата лига. Тази информация трябва да съвпада с предоставената такава на УЕФА.

Според английското издание, комисиите от Висшата лига вече са обсъдили потенциално наказание за гранда, който със сигурност ще обжалва решението на УЕФА пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Все още съществува възможност да се стигне до отмяна на наказанието за Шампионска лига и, според "The Independent", никой не вижда възможността отборът да бъде изхвърлен във Втора лига като вероятно, но все пак такава опасност съществува. По-рано през деня се появи друга новина, която развали настроението на Гуардиола и компания. Вижте я тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички