Ето го втория виновник за тежката санкция на Манчестър Сити


Ето го втория виновник за тежката санкция на Манчестър Сити
Снимка: Getty Images/Guliver

6227 0

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас вероятно е един от най-доволните хора от обявеното наказание на Манчестър Сити от УЕФА. Тебас беше един от хората, които в последно време най-много критикуваха политиката на собствениците на английския клуб и призоваваха УЕФА да се вгледа в тяхната дейност и в тази на управата на ПСЖ.

Както е известно, шампионът на Англия беше наказан с изхвърляне от Шампионска лига (и като цяло от евротурнирите, бел. ред.) за следващите 2 сезона. Причината за това е неспазване от тяхна страна на правилата за финансов феърплей на футболната централа.

"Най-накрая УЕФА предприе решителни действия. За бъдещето на футбола е много важно правилата за финансов феърплей да се спазват, а случаите с вземането на финансов допинг да се наказват. Най-накрая имаме добър пример за конкретни действия", заяви Тебас, цитиран от журналиста на "Associated Press" Роб Харис.

"Клубовете, подпомагани от държави представляват нов феномен и настояща опасност, която футболът не е виждал преди. Те работят изцяло извън правилата и рискуват да надуят пазарите до катастрофални нива чрез финансовия си допинг. Управителите на европейския футбол трябва да покажат много повече решителност за справяне с този проблем", заяви шефът на Ла Лига през миналото лято. Още от изказванията му срещу издържаните с катарски пари еврограндове вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички