Клоп: Не искам, но мисля за своите играчи дори когато спя


Клоп: Не искам, но мисля за своите играчи дори когато спя
Снимка: Getty Images/Guliver

1652 0

Мениджърът на европейския и световен клубен шампион Ливърпул - Юрген Клоп, говори относно ситуацията с футбола в Англия. В момента първенствата са прекъснати и играчите на повечето отбори тренират самостоятелно вкъщи. Изключение на правят мърсисайдци, но Клоп признава, че поддържа връзка и мисли за тях постоянно.

"Освен, когато спя, мисля за тях постоянно. Всъщност, вероятно, когато спя, също мисля за тези момчета. Не искам да го правя, просто се случва, защото има толкова много информация, с която разполагаме. За мен най-важното за играча е да бъде в най-добрата си форма, когато трябва. Опитваме се да го постигнем с правилно хранене, тренировки и тактика. Но ето, че сега поради ситуацията всеки се прибра вкъщи. Това е нормалният живот, но влияе на представянето" - сподели немският специалист.

Клоп допълни още, че не се прави, че се интересува от играчите си, а в действителност е така, защото трябва да ги познава и да знае всеки от тях по какъв начин се мотивира. Освен това, подчерта комуникацията като един от най-важните фактори.

Междувременно, един от играчите на Ливърпул дари над 1 милион евро на своята страна в борбата срещу коронавируса. Вижте кой е той, както и повече подробности - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички