Как Клоп влезе в сърцата на феновете на Ливърпул? "Нечовешка" реакция след... шпагат (ВИДЕО)


Как Клоп влезе в сърцата на феновете на Ливърпул? "Нечовешка" реакция след... шпагат (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3894 0

Една стара сентенция гласи: „Никога не потискай своите емоции“. Е, със сигурност можем да кажем, че това важи с пълна сила за наставника на Ливърпул Юрген Клоп. Германският специалист неведнъж е показвал страстта си към играта, експлодирайки от радост след триумф, победа или гол, а в случая дори след успешно влизане от неговия възпитаник Джеймс Милнър.

По време на реванша в полуфинала на Лига Европа през сезон 2015/16 на „Анфийлд“ между Ливърпул и Виляреал, Джеймс Милнър направи ключов шпагат, пред пейката на мърсисайдци, с който спря амбициозна контраатака на „жълтата подводница“. Като че ли Клоп само това чакаше, обърна се към публиката и избухна в екстаз - все едно воденият от него тим вкарва гол. Мнозина смятат, че това е бил моментът, в който мениджърът е влязъл в сърцата на феновете на Ливърпул.

В крайна сметка английският клуб стига до финала на втория по сила европейски турнир, но сломява глава пред Севиля. Това обаче бе едва началото. Три години по-късно през 2019 година Ливърпул триумфира в Шампионска лига и затваря устите на критиците си, които го обвиняваха, че не може да спечели истински значим трофей. Радостта на мърсисайдци и Клоп не прикючи дотук. През 2020-а най-накрая клубът вдигна така желаното отличие, а именно трофея във Висшата лига, а Юрген Клоп записа със златни букви името си в историята на Ливърпул.

Днес доминацията на отбора воден от германеца продължава. Червените са на път да грабнат така наречения „куадрупъл“ и да завършат сезона с четири спечелени трофея. На „Анфийлф“ вече успешно отметнаха Карабао къп, а борбата им за Висшата лига, Шампионска лига и Фа къп продължава с пълна сила. Ето какво каза Клоп за предстоящата програма на Ливърпул

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички