Ливърпул се разделя с Дивок Ориги, Милан следи ситуацията


Ливърпул се разделя с Дивок Ориги, Милан следи ситуацията
Снимка: Getty Images/Guliver

1406 0

Позабравеният нападател на Ливърпул Дивок Ориги почти сигурно ще има нов отбор от лятото. Белгиецът тотално изгуби мястото си в отбора и вече много рядко попада дори в разширената група за двубоите на мърсисайдци. Неговият договор с клуба изтича на 30 юни и той ще е със статут на свободен агент.

От национала на Белгия се интересува лидерът в Серия А Милан, който търси усилено заместници на класните, но в доста напреднала футболна възраст Златан Ибрахимович и Оливие Жиру. Свободният трансфер през летния трансферен прозорец на Ориги изглежда добре дошъл за „росонерите“, за да могат те да инвестират предвидените си средства за други футболисти на проблемни постове, пишат запознати със случая в Италия. 

Въпреки убийствената конкуренция в атака за Ливърпул, Дивок завинаги ще остане в сърцата на феновете на „червените“ с някои свои безценни попадения. Той вкара два гола на Барселона в легендарния мач-реванш от Шампионска лига, за да класира Ливърпул на финала срещу Тотнъм, в който отбеляза второто попадение за успеха с 2:0.

Той донесе и победата на тима на Юрген Клоп в добавеното време в градското дерби с Евертън през декември 2018 година. „Той е добър и с двата крака, техническите му умения са невероятни, много е бърз, а във въздуха е чудовище“, заяви самият Клоп преди време за Ориги.

Ето при какво условие Златан Ибрахимович ще прекрати кариерата си (вижте в линка)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички