Мане и Салах разкриха идолите от детството си преди сблъсъка Сенегал - Египет


Мане и Салах разкриха идолите от детството си преди сблъсъка Сенегал - Египет
Снимка: Getty Images/Guliver

3480 0

Звездите в атаката на Ливърпул - Мохамед Салах и Садио Мане, разкриха кои са били идолите в детските години на двамата. Пред тях предстои да се изправят отново един срещу друг в първия кръг на битката за място на Световните финали през 2022г. Мачът ще се изиграе в петък, като двата отбора ще се срещнат отново след финала на Купата на африканските нации, завършил злополучно за египтяните, с нулево равенство и загуба от дузпи. 

В интервю Садио Мане определи като свои идоли бившия си сенегалски национал - Ел Хаджи Диуф, както и легендарния бразилец Роналдиньо. 

"Наистина обичах Диуф и Роналдиньо, особено много Роналдиньо. Той беше просто...уау! Умения, голове, движения, които не си виждал никога преди. Като малък се преструвах на него, но просто не можех да правя нещата, които той правеше. Все още го обичам, за мен той ще бъде винаги герой", коментира Мане пред уебсайта на "FIFA".

Мохамед Салах от своя страна избра Роналдо (Феномена), легендата на Рома - Франческо Тоти и Зинедин Зидан. 

"Винаги съм обичал магьосниците. Онези уникални играчи, правещи неща, които другите не могат. Когато правех първите си стъпки във футбола, това бяха Зидан, бразилският Роналдо и Тоти. Обичах да ги гледам, както и да се преструвам на тях, когато с приятелите ми играехме на улицата", коментира 29-годишното крило на Ливърпул. 

Салах също обеща на феновете, че ще даде всичко от себе си в битката със Сенегал в плейофа за Световното тази година. Освен финала на КАФ, в последните 5 мача между двата отбора Сенегал завоюва 3 победи, а Египет 2. "Фараоните" успяха да се класират 3 пъти на Световни финали, но така и не излязоха от групата, докато от своя страна "Лъвовете от Теранга" участваха 2 пъти, като още в дебюта си през 2002г. стигнаха до четвъртфиналите, където станаха първият отбор, елиминиран от спортното правило "Феърплей". 

Тазгодишните квалификации дават на футболните фенове прекрасни зрелища, ето 5 от тях, които не трябва да пропускате.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички