Кайл Уокър категоричен: Съдбата на титлата във Висшата лига е в наши ръце


Кайл Уокър категоричен: Съдбата на титлата във Висшата лига е в наши ръце
Снимка: Getty Images

1234 0

Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър е убеден, че „гражданите“ могат да извлекат позитивите от вчерашния хикс 2:2 срещу си прекия конкурент за титлата във Висшата лига Ливърпул. Хората на Пеп Гуардиолова останаха на върха на една точка пред „мърсисайдци“. До края на кампанията остават седем кръга.

„Разбира се, че искаме да печелим всеки мач, особено когато идват на наш терен, но е много важно да не губим двубоя. Не можем да си позволим да отстъпим в подобна среща и да изоставаме от тях, защото добрите отбори не губят твърде много точки. Взимаш точка, продължаваш напред и все още трябва да ни гонят. Мисля, че това е стъпка в правилната посока. Държим съдбата на титлата в свои ръце, продължаваме да сме лидери във Висшата лига. Това е важно послание, което трябва да отнесем в следващите няколко мача, които са от изключителна важност“, каза Уокър пред британските медии.

Попадения на Кевин Де Бройне и Габриел Жезус и точен изстрел на Диого Жота между тях дадоха преднина от 2:1 за шампионите на почивката, но Садио Мане изравни в самото начало на втората част, за да донесе точката на мърсисайдци.

Следващият двубой на Сити за първенство е срещу Брайтън у дома на 20 април. Преди тази среща „гражданите“ пътуват до Испания за реванша от четвъртфиналите на Шампионска лига с Атлетико Мадрид в сряда и отново играят с Ливърпул, този път в полуфиналите на ФА Къп.

Това са мачовете, в които искаш да играеш. Вълнуващо е“, добави Уокър.

Бранителят на Ливърпул Трент Алекзандър-Арнолд прие факта, че тимът му вече зависи от резултатите на Сити.

Беше много важно за нас да не загубим мача, продължаваме да сме в добра позиция, но те държат съдбата си в свои ръце. Преди няколко години (б.ред – през 2018/19, когато „червените“ бяха изпреварени за титлата с една точка) се случи точно това. Те (Сити) влязоха в много силна серия и нямахме възможност да се възползваме от евентуална тяхна грешна стъпка. Да се надяваме, че този път те ще сбъркат и ще загубят точки. Остават още седем мача. Кой знае какво ще се случи, дано направим нещата вълнуващи. Титлат може отново да се реши в последния ден от сезона“, коментира крайният защитник на „червените“ от „Анфилд“.

А ето как фенове на Манчестър Сити се подиграха с трагедията на Хилзбъро.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички