Жозе Моуриньо: В една група от хора се нуждаеш от време, за да развиеш нещо


Жозе Моуриньо: В една група от хора се нуждаеш от време, за да развиеш нещо
Снимка: Guliver/GettyImages

987 0

Тотнъм се събуди от нокаута, нанесен от Динамо Загреб и снощи се справи с Астън Вила, побеждавайки го като гост с 2:0. След срещата старши треньорът на "шпорите" Жозе Моуриньо заяви, че този път е видял желаната от него промяна в отношението на играчите:

"В една група от хора се нуждаеш от време, за да развиеш нещо, защото психологическият профил на хората в нея, а и цялото общество по принцип, не е нещо просто. Сега показахме необходимото отношение. Разбира се, че направихме някои малки промени в тактически план, но в този мач не самата тактика беше от значение, а по-скоро отношението. Така че победата е изцяло заслуга на момчетата, защото те дадоха всичко от себе си. Всеки от тях игра на върха на възможностите си. Имаше схващания, контузии. Това беше от онези двубои, в които си длъжен да хвърлиш максимално много усилия.", коментира успеха над Астън Вила португалецът и каза каква е следващата цел пред него като треньор:

"Следващото предизвикателство пред мен като треньор на този отбор е да виждаме това отношение към играта всеки път, а не само като отговор на лош резултат. Искам да се гордея с тези състезатели без значение от крайния резултат. Не бях горд в четвъртък, а искам винаги да съм.", завърши коментара си Моуриньо.

С победата над Вила Тотнъм се върна в борбата за Топ 4 и вече е само на 3 точки от четвъртия Челси. След паузата за националните отбори тимът от Северен Лондон ще гостува на Нюкасъл. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички