Защо Тотнъм не може да си позволи да уволни Жозе Моуриньо


Защо Тотнъм не може да си позволи да уволни Жозе Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1968 0

Отпадането от Лига Европа от Тотнъм постави бъдещето на Жозе Моуриньо в клуба под съмнение, но няма да е лесно клубът от Северен Лондон да се раздели с настоящия си наставник.

С една от най-високите заплати за треньор в английската Висша лига и договор, който продължава до лятото на 2023 г., уволнението на Моуриньо е нещо, за което Тотнъм ще трябва да помисли много внимателно, вземайки предвид и финансовата страна на нещата.

Португалецът няма и клауза за прекратяване в договора, което означава, че на Моу ще трябва да бъде изплатено много солидно обезщетение, ако Даниел Леви реши да го уволни. Смята се, че ако двете страни прекратят взаимоотношенията си, Тотнъм ще трябва да заплати около 40 000 000 евро на Моуриньо.

Въпреки силния старт на сезона, напоследък нещата тръгнаха на зле за Моуриньо и Спърс, а отпадането от Лига Европа е горчиво хапче за преглъщане. Последните два шанса Тотнъм да спаси сезона си са финалът в турнира Купа на Лигата срещу Манчестър Сити на 25 април и възможността "шпорите" да се класират в Топ 4 и да играят в Шампионска лига през следващия сезон.

Повече за отпадането на Тотнъм от Динамо Загреб, можете да прочетете ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички