Сензацията на годината! Динамо смачка и изхвърли Тотнъм от Европа


Сензацията на годината! Динамо смачка и изхвърли Тотнъм от Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

2069 0

След 2:0 в Лондон преди седмица Тотнъм очакваше лесно гостуване в Загреб срещу разбития от скандали тим на Динамо, който само няколко дни преди реванша остана без Зоран Мамич, който беше арестуван за измами. Наглед невъзможното обаче се случи, след като колосът на Хърватия смачка своя английски опонент и след 2:0 в редовното време, 1:0 в продълженията и хеттрик на Мислав Орсич Динамо изхвърли заслужено "шпорите" от Европа. 

Очевидно бе за всички, че гостите бяха решили, че реваншът е протоколен. Въпреки че "шпорите" излязоха с много от титулярите си, лондончани играха лежерно, в много бавно темпо и почти не създадоха положения срещу Динамо през първите 45 минути. В същото време хърватският тим се стараеше да всява напрежение в защитата на Тотнъм, а в 35' Майер беше близо до гол, но ударът му мина с малко встрани от вратата. Също така на няколко пъти и Лорис трябваше да се намесва, за да запази равенството 0:0 до почивката. 

Явно слабото първо полувреме и мъмренето на Моуриньо не повлияха на играчите, които в същото темпо допуснаха да се случи немислимото. 

В 62' Орсич бе изведен отляво в половината на лондончани, от ъгъла на наказателното поле рязко смени посоката и с брилянтен, фалциран удар в горния ляв ъгъл препарира Лорис за 1:0. 

Сигналната лампа в Тотнъм очевидно не проблесна, след като "шпорите" допуснаха изравняване в общия резултат в 82'. Брилянтна многоходова акция на Динамо мина през центъра, където с пасове с по едно докосване играчите на домакините си отвориха пространство. То бе усвоено с подаване надясно за Атимен, който с остро подаване около точката на дузпата намери Орсич - мощен удар и 2:0. 

До края на мача единствената ситуация в полза на Тотнъм бе за Гарет Бейл, който от пряк свободен удар реши да стреля, но ударът му бе толкова разочароващ, колкото и 90-те минути на Тотнъм. 

След изравняването Динамо не изпадна в глуха защита, а дори напротив - продължи да води играта и да бъде по-острият отбор. И този път това даде резултат в 106'. Вездесъщият Орсич проби като на парад през центъра на терена, стигна до границата на наказателното поле и, необезпокояван от никого, стреля много силно и точно в долния десен ъгъл - 3:0. 

В този момент в Тотнъм се сетиха да играят и създадоха няколко положения, но стражът Ливакович направи феноменални спасявания. Най-доброто от тях беше в 116', когато Ндомбеле подаде на Кейн на полупразна врата, нападателят стреля, но вратарят с лъвски скок успя да избие слабо отправената топка. 

В оставащите 4 минути и добавените 3 минути от съдията Тотнъм така и не създаде нова ситуация за гол - чудо, 3:0 и срам за Тотнъм. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички