Сравниха Моуриньо и Гуардиола и отличиха един от двамата


Сравниха Моуриньо и Гуардиола и отличиха един от двамата
Снимка: Getty Images/Guliver

1206 0

Абел Ферейра призна, че се интересува да види Хосеп Гуардиола да поеме предизвикателството да ръководи отбор с по-малки способности и финанси. Нещо, което определено не е проблем в Манчестър Сити, който е актуалният отбор на Пеп, като преди това ръководи тимовете на Байерн Мюнхен и Барселона.

„Искам да видя Гуардиола да каже: „Не, аз сега ще отида да водя Валенсия, тренирам Порто. Отивам да стана Европейски шампион с Португалия. Отивам да стана европейски шампион с Интер. Просто за предизвикателството”. Това искам да видя”, каза португалският треньор пред местни медии и в интервю, което ще бъде излъчено скоро.

Треньорът на Палмейрас дори сравни Гуардиола с Моуриньо, смятайки, че неговият сънародник има същият успех с далеч по-малки финансови ресурси.

„Едно е да отидеш в даден отбор и да пръснеш големите пари, за да го обновиш, а съвсем друго е да го направиш от сърце. Уважавам Моуриньо, че спечели с Порто ШЛ, че след това отиде в Интер и също я спечели. Поклон за него”, потвърди португалецът Ферейра.

„Никога не съм говорил с Моуриньо лично, само сме си разменяли съобщения. За мен той е примерът в португалския футбол. Отвори врати за другите. Винаги ще има моето уважение”, каза Абел пред ESPN. А какво се случва с блян на "гражданите" в неговия отбор, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички