Ялов Ливърпул продължи с издънките и се отдалечава от Топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)


Ялов Ливърпул продължи с издънките и се отдалечава от Топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

3085 0

Ливърпул не успя да пречупи Кристъл Палас в късния мач от съботната програма на Висшата лига. Двата тима завършиха 0:0 на „Селхърст Парк“ в Лондон. По този начин хората на Юрген Клоп отново се провалиха в опита си да се върнат в битката за Топ 4, за да си гарантират участие в Шампионска лига догодина.

Мърсисайдци владееха повече топката през целия мач, но териториалното им превъзходство не им донесе успеха. В играта на Ливърпул липсваше креативността, а бракът в действията на футболистите изобилстваше. Въпреки посредственото си представяне, гостите имаха шансове да стигнат до победата. Те нацелиха на два пъти гредите. В 23-ата минута Диого Жота удари десния страничен стълб, а малко след почивката Мохамед Салах тресна напречния дирек. Домакините също нямаха късмет.

Малко преди края на първото полувреме Матета също тресна горната греда отблизо. „Орлите“ на свой ред създадоха сериозно напрежение пред вратата на Алисон, но не успяха да се възползват максимално добре от създадените възможности.

Така двата тима записаха второ равенство помежду си, след като през есента приключиха при 1:1 на „Анфийлд“. „Орлите“ сложиха край на серията на Ливърпул от две поредни победи в шампионата, а за тях ремито е трето поред във Висшата лига.

Мърсисайдци все пак добавиха една точка към актива си и вече са на 7-ото място с 36, на 6 от заветната четвърта позиция и с мач по-малко от Тотнъм. Палас остава на 12-ата позиция с 27 пункта.

По този начин приключи кошмарната седмица за Клоп и Ливърпул, които преживяха истински кошмар в Шампионска лига срещу Реал Мадрид, допускайки обрат с 2:5 в първия сблъсък от 1/8-финалите с "Краля на Европа".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ливърпул осъществи натиск в началните минути на двубоя. Мърсисайдци имаха тотално териториално превъзходство. Те създадоха първата по-сериозна опасност пред вратата на Палас в 10-ата минута. Тогава Гакпо изведе Салах отдясно, но диагоналният шут на последния премина покрай рамката.

Само 120 секунди по-късно гостите извадиха късмет, че не сгрешиха фатално. Матип подаде към Александър-Арнолд, който пробва да върне кълбото към Алисон. Матета пресече паса и стреля, но бразилският голкийпър изби в корнер.

Жота се озова на добра позиция в 17-ата минута. Португалецът получи топката на дъгата на пеналта и стреля, но Гуаита улови, след като тя бе насочена в обсега му.

В 23-ата минута Матип центрира към далечната греда, където Жота почти от аутлинията прати кълбото в десния стълб след лек удар с глава. Малко след това Марк Гехи от домакините би на сантиметри покрай целта.

Video edited on Kapwing

Салах профука страхотен шанс за Ливърпул в 41-ата минута. Той се възползва от грешка на Клайн, отнемайки му топката в центъра на терена. Египтянинът напредна мощно, но ударът му от пеналта се оказа слаб и лесна плячка за стража на домакините.

Веднага след това Кристъл Палас като по чудо не откри резултата. Арнолд сгафи за пореден път, при което Шлуп подаде към Матета, който би отблизо, но тресна напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите изпуснаха нова възможност да счупят двете нули на светлинното табло. В 49-ата минута топката попадна в краката на Мо Салах на границата на пеналта. Той изстреля тупалка, но топката разтресе напречната греда.

В тези минути Ливърпул стоеше по-добре на терена, но не успяваше да превземе вратата на съперника.

В 40-ата минута Натаниел Клайн сгреши срещу Салах и позволи на нападателя на „червените” да му отнеме топката в централния кръг. Египтянинът овладя и напредна към вратата на домакините. След като стигна в наказателното поле, Салах нагласи топката на левия си крак, но ударът му ме слаб и не затрудни противниковия страж.
В ответната атака Палас бе много близо до откриването на резултата. След нова грешка на Арнолд, Джефри Шлуп отне топката и веднага я прати към Матета, който стреля от границата на вратарското поле, но за негов лош късмет удари напречната греда.

Двубоят продължи с единоборства, като преобладаваха грешките и за двата отбора. Съперниците така и не успяваха да създадат чисти голови положения.

Мърсисайдци владееха топката, но статичните положения, до които достигаха, не доведоха до желания ефект.

Домакините направиха нова грешка в центъра в 80-ата минута. Тогава Салах изведе отлично Гакпо, но нидерландецът пробва да прехвърли голкийпъра, ала не уцели целта.

До края така и не падна гол, а Ливърпул допусна нова грешка в опита си да се върне в битката за Топ 4.

СЪСТАВИ

Кристъл Палас: Гуаита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Митчел, Дукуре, Локонга, Олизе, Аю, Шлуп, Матета

Ливърпул: Алисон, Робъртсън, Ван Дайк, Матип, Александър-Арнолд, Милнър, Хендерсън, Кейта, Жота, Салах, Гакпо

ПРЕДИ МАЧА

Ливърпул ще опита да "измие" срама след разочароващото поражение, нанесено от Реал Мадрид в Шампионска лига с 2:5 на своя "Анфийлд". Мнозина вярват, че на момчетата на Клоп няма да им е никак лесно поради факта, че футболистите на Палас умеят да забавят и накъсват играта. 

Двата тима определено не са в най-добрата си форма. Кристъл Палас няма победа в последните си пет мача във всички турнири - 4 загуби и 1 равенство. Ливърпул пък е в серия от 3 поражения и два успеха в последните си пет във всички състезания.

Под въпрос за днешната среща за състава на Ливърпул са Ибрахима Конате и Джо Гомес, които лекуват контузии. Патрик Виейра пък няма да може да разчита на Уилфред Заха, Джоел Уорд и Нейтън Фъргюсън, които са с травми.

Главен арбитър на двубоя ще бъде Дарън Инглънд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички