Манчестър Сити схруска "черешките" с "костилката" във Висшата лига, Холанд се върна към головете (ВИДЕО)


Манчестър Сити схруска "черешките" с "костилката" във Висшата лига, Холанд се върна към головете (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2946 0

Манчестър Сити отговори подобаващо на предизвикателството на Арсенал и отново се долепи до "артилеристите", след като надделя с категоричното 4:1 над Борнемут като гост. По този начин "гражданите" събраха 55 точки и отново доближиха "топчиите" на 2 във Висшата лига, като са и с мач повече. "Черешките" пък остават предпоследни с 21 точки - една по-малко от Лийдс, който е първият тим над зоната на изпадащите.

Добрата новина за Пеп Гуардиола и компания е, че супернападателят Ерлинг Холанд се върна към попаденията, след като не успя да се разпише при равенствата срещу Нотингам Форест (1:1) и РБ Лайпциг (1:1). Той имаше и само 1 гол в последните 6 мача.

Попадение номер 27 за норвежеца в първенството пък значеше, че той е първият футболист на клуба, който вкарва толкова шампионатни голове след Франсис Лий, който през сезон 1971-72 реализира цели 33.

Той вкара в 29-ата минута, като можеше да го стори и в 15-ата, когато намери напречната греда след рикошет в бранител. Все пак в тази ситуация падна първият гол, тъй като Хулиан Алварес бе на точната позиция, за да добави топката в мрежата.

Фил Фоудън възнагради силното си участие с гол точно в края на полувремето след груба грешка на Соланке, а шест минути след старта на второто полувреме Мефам си отбеляза автогол. Той имаше нещастието да отклони иначе неточен изстрел на Алварес, за да го насочи в мрежата си.

През остатъка второто полувреме обяснимо темпото значително спадна и мачът се доиграваше. Това позволи на "черешките" да отбележат утешително попадение в 83-ата минута чрез Джеферсон Лерма. Голът за пореден път лиши Едерсон от "суха мрежа" номер 100.

За Сити предстои сблъсък с Нюкасъл у дома (04.03), докато следващото изпитание за Борнемут е гостуване на другия замесен в битката отбор - Арсенал (04.03).

СЪСТАВИ

Борнемут: Нето, Стефанс, Мепам, Лерма, Соланке, Отара, Смит, Траоре, Селеси, Билинг, Земура

Манчестър Сити: Едерсон, Люис, Аканджи, Диаш, Аке, Родри, Гюндоган, Фоудън, Грийлиш, Алварес, Холанд

Борнемут - Манчестър Сити по ТВ: Къде да гледаме мача от Висшата лига?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

15' - 0:1! Сити поведе в резултата след четвърт час игра. Грешка на Борнемут при високо изнесената противникова преса, след което Фоудън бе изведен в наказателното поле. Той опита да финтира вратаря, но топката му бе избита. Тя се озова в Холанд, чийто удар бе блокиран и се спря в напречната греда. Последва обаче добавка на опразнената врата от Алварес, който нямаше как да пропусне.

29' - 0:2! Резултатът бе удвоен! Фоудън бе намерен на далечната греда и технично отклони към Холанд, който вече нямаше как да пропусне от границата на вратарското поле.

 


45' - 0:3! Резултатът стана класически, след като Соланке сбърка фатално и подари топката на Фоудън. Той напредна и пусна топката покрай вратаря, падайки на земята, докато нанасяше удара.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

50' - 0:4! Резултатът "набъбна" още повече, след като Борнемут отново бе натикан в наказателното си поле и положен на сериозен натиск. Всичко завърши с мощен изстрел на Хулиан Алварес. Той сякаш излизаше в аут, но се отклони в тялото на Мефам, след което влезе в собствената му врата - автогол.

В 66-ата минута се стигна до един от редките случаи, в които "черешките" поставиха под напрежение Сити в наказателното му поле. След разбъркване и участие на куп футболисти на двата тима обаче така и не се намери играч на Борнемут, който да прокара топката към мрежата. Домакините имаха и претенции за дузпа, които обаче бяха неоснователни.

83' - 1:4! Джеферсон Лерма бе намерен след чудесно подаване от аутлинията. Той стреля мощно в наказателното поле и след рикошет в противниково тяло топката стана неспасяема за Едерсон, който отново бе лишен от чиста мрежа номер 100.

ПРЕДИ БОРНЕМУТ - МАНЧЕСТЪР СИТИ

Аут от избора на Пеп Гуардиола са дълготрайно отсъстващият Менди и контузения Джон Стоунс. Кевин де Бройне и Аймерик Лапорт имаха леки настинки, но се очаква да вземат участие в срещата. За домакините пък аут са Дейвид Брукс, Кук, Таверниер, а не напълно възстановени са Кели, Станислас и Забарний.

Манчестър Сити е във впечатляващата серия от цели 12 поредни победи в официални срещи над този опонент (11 от тях във Висшата лига). Последният път, в който "гражданите" не надделяват, е през... 1999 година в по-нискодивизионната Лига 1 (тогава завършват при равенство).

В историята двата отбора имат 17 официални двубоя, но Борнемут никога не е побеждавал (15 победи и 2 равенства за Сити). Това е най-големият брой сблъсъци между два тима във Висшата лига, без единият от тях да е побеждавал другия.

Във временното класиране преди старта на този 25-и кръг "гражданите" изостават с две точки от лидера Арсенал, но са с мач повече (52 срещу 54 точки). Борнемут пък е точно над зоната на изпадащите, но има само пункт аванс пред 18-ия Уест Хям, така че също се нуждае от точки в този дуел.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички