Изненадващо! Манчестър Юнайтед избра звезда от Висшата лига при провал за Де Йонг?


Изненадващо! Манчестър Юнайтед избра звезда от Висшата лига при провал за Де Йонг?
Снимка: Getty Images

8098 0

Манчестър Юнайтед обмисля по какъв начин да подсили полузащитата си по време на предстоящия летен трансферен прозорец. "90min" информира, че Ерик тен Хаг и ръководството на клуба обмислят изненадващ ход това да се случи.

Изданието споделя, че английският гранд се оглежда в правата на играч на свой пряк конкурент. Става въпрос за халфа на Челси Матео Ковачич, който има неразбирателства лондончани относно бъдещето си.

Какви са опциите пред Тен Хаг?

Той обаче остава като втора или трета опция пред Тен Хаг и компания. Първата такава е звездата на Барселона Френки де Йонг, който към момента убягва на англичани. Те обаче са крайно амбицирани да привлекат в редиците си нидерландеца.

Логично, на масата пред неговия сънародник на треньорския пост в Юнайтед стоят алтернативи при евентуален нов провал. Именно такава е Ковачич, който би могъл да пасне страхотно до бившите си съотборници от Реал Мадрид Каземиро и Рафаел Варан.

Хърватинът в Челси

Ковачич е ключова фигура в състава на Челси. Към момента той има 211 мача с лондончани, записвайки 6 гола и 14 асистенции и помагайки им да вдигнат 4 трофея, сред които и мечтаната Шампионска лига. Той обаче е в заключителните 12 месеца от договора си и ако "сините" искат да го запазят, то трябва да действат възможно най-скоро.

Греъм Потър е наясно с този казус. Това бе и причината наскоро той да повика четирима футболисти, сред които и Ковачич, на разговори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички