Изкуствен интелект избра най-великите 11 футболисти, играли в Манчестър Юнайтед


Изкуствен интелект избра най-великите 11 футболисти, играли в Манчестър Юнайтед
Снимка: GettyImages

20893 0

Футболът е бил автор на въпроси и казуси, чиито отговори едва ли някога ще станат ясни и ще бъдат приети с единодушие. Подобен такъв е изборът на най-добрите 11 футболисти, обличали фланелката на Манчестър Юнайтед.

Един от най-големите клубове в Англия и света е бил дом на десетки футболни величия. През "Олд Трафорд" са минавали имена като Кристиано Роналдо, Уейн Рууни, Неманя Видич и много други, правещи почти невъзможен избора на перфектни 11. Поради тази причина с това се зае изкуствен интелект.

Популярната система "ChatGPT" се нагърби със задачата да отличи единадесетте най-велики футболисти, бранили червения екип. 

Избраниците на системата

Вратар:

Под рамката на вратата нововъведението псотави Петер Шмайхел, който от мнозина бива определян за най-добрия такъв в историята изобщо.

Защитници:

На десния бек застава Гари Невил, който на сметката си има 602 мача за клуба в продължение на близо две десетилетия. Неманя Видич, Рио Фърдинанд и Денис Ъруин правят компания на легендарния англичанин в отбрана.

Полузащитници и нападатели

Рой Кийн и Пол Скоулс заемат местата си в средата на терена. Кристиано Роналдо бива поставен на дясното крило, а отляво застава Джордж Бест. Боби Чарлтън взима ролята на десетка, а атаката на Юнайтед повежда легендарният Ерик Кантона. 

Големите липсващи

Любопитна е липсата на имена като Едвин ван дер Сар, Уейн Рууни, Дейвид Бекъм, Райън Гигс и дори Димитър Бербатов, който от би бил избор на мнозина от феновете на Юнайтед.

Рууни е топ реализаторът на английския гранд с 253 гола на сметката си, докато Гигс държи рекорда за най-много мачове с тима (963).

С подобни футболисти на разположение компромисите са неизбежни. Ето какъв направил легендарният Сър Алекс Фъргюсън заради свой нападател.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички